Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Silovao i ubio umirovljenicu: Vrhovni sud mu potvrdio kaznu

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Gavrana je optužnica teretila da je, između 17. i 18. svibnja 2016. ušao u stan umirovljenice koju je, s namjerom da je usmrti kako bi se domogao novca i vrijednih stvari, nekoliko puta udario po glavi i gušio rukama

Vrhovni sud u petak je izvijestio da je, odbivši žalbu optuženika, potvrdio presudu Dejanu Gavranu osuđenom na 37 godina zatvora zbog silovanje i teškog ubojstva iz koristoljublja 75-godišnje osječke umirovljenice Zorke Jović.

Gavrana je optužnica teretila da je, između 17. i 18. svibnja 2016. ušao u stan umirovljenice koju je, s namjerom da je usmrti kako bi se domogao novca i vrijednih stvari, nekoliko puta udario po glavi i gušio rukama, od čega je i umrla. 

Nakon ubojstva otuđio je žrtvinu bankovnu karticu s PIN brojem te je dva puta s bankomata podigao ukupno osam tisuća kuna, a uzeo je i dva zlatna prstena koja je prodao za 640 kuna.

Osječki Županijski sud tada je zaključio kako je nedvojbeno utvrđeno da je Gavran počinio ta kaznena djela, kao i da je u trenutku silovanja žrtva bila živa.

Pri izricanju prvostupanjske presude sud nije utvrdio olakotne okolnosti, a kao otegotnu okolost uzeo je u obzir da je okrivljenik više puta osuđivan za razna kaznena djela.

Vrhovni sud je izvijestio da je kod potvrđivanja kazne vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima, a posebno je otegotnim ocijenjena brutalnost i bezobzirnost kod počinjenja zločina.

Za kaznu dugotrajnog zatvora od 37godina Vrhovni sud je zaključio da je primjerena "osobnosti optuženika, generalnoj i specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji".

 

Komentari (3)
  • Sve je malo osim smrtne kazne 😎

    19. 10. 2019,   01:12
  • Jadna žena što je trpila prije smrti.

    18. 10. 2019,   20:23