Obavijesti

News

Komentari 12

Silovao je i ubio dvije djevojke: Otkrili su ga nakon 42 godine

Konačna presuda Halboweru za ubojstvo Paule Baxter (17) i Anne Cascio (18) bit će izrečena 10. listopada i to po zakonima iz 1976. kada su zločini počinjeni...

VIDEO

Kalifornijski sud u utorak je Rodneyja Halbowera (69) proglasio krivim za silovanje i ubojstvo dvije tinejdžerice prije 42 godine. Vlasti vjeruju da je odgovora i za još neke slučajeve silovanja i ubojstva mladih žena na sjeveru Kalifornije i u Nevadi u razdoblju od pet mjeseci 1976. godine.

Konačna presuda Halboweru za ubojstvo Paule Baxter (17) i Anne Cascio (18) bit će izrečena 10. listopada i to po zakonima iz 1976. kada su zločini počinjeni. Jednu djevojku izbo je do smrti, dok je s glavom druge udarao u beton i onda ju probo u srce.

Tužiteljstvo će tražiti doživotnu zatvorsku kaznu. 

Istraga ovih ubojstava tapkala je u mraku sve dok ju nije ponovno otvorio istražitelj. Zahvaljujući napretku u DNK istraživanjima, prikupio je uzorke s opušaka cigareta nađenih na mjestu zločina te sa tijela žrtava. Ispostavilo se da se slažu s Halbowerovom DNK.

- Ja nisam kriv! Nikad u životu nikoga nisam ni ubio ni silovao, vikao je Rodney tijekom suđenja. 

Rodney Halbower

Tužitelju su mu obrazložili da su ga osudili za dva ubojstva s najjačim dokazima te kako očekuju da će ostatak života provesti u zatvoru. 

Halbowera su prvi put, kao osumnjičenog za silovanje, iza rešetaka spremili još krajem 1970-ih, a iz zatvora u Nevadi pobjegao je u prosincu 1986. Bježao je do Oregona gdje su ga uhitili i ponovno zatvorili i osudili ga na novih 15 godina iza rešetaka, piše Daily Mail.

Vratili su ga prvo u Nevadu kako bi tamo odslužio kaznu koju je trebao odslužiti. Kad su ga 2013. trebali poslati u Oregon, uzeli su njegov DNK uzorak i spremila ga u nacionalnu bazu.

Upravo to je dovelo do najnovijeg napretka u istrazi i otkrića ubojice djevojaka.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"