Obavijesti

News

Komentari 66

Simbol carstva ide u povijest: Agrokorov vrh seli na Žitnjak

Simbol carstva ide u povijest: Agrokorov vrh seli na Žitnjak
1

Odluka o preseljenju donesena je, istaknuli su, s ciljem kvalitetnijeg upravljanja ukupnim raspoloživim poslovnim prostorima u sklopu sustava Agrokora

VIDEO

Uredi u kojima je stolovao Ivica Todorić u Ciboninom tornju, bili su centar moći Agrokora, no odlukom izvanredne uprave pod vodstvom Ante Ramljaka čitava uprava seli na Žitnjak. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Simbol carstva ide u povijest! Agrokor nakon 18 godina seli iz Ciboninog tornja Više na http://bit.ly/2Bxx75m Reporter: Ivan Pavić

Posted by 24sata on Monday, 4 December 2017

Zaposlenici Agrokora d.d. od danas umjesto u Ciboninom poslovnom tornju rade u poslovnim prostorima na Žitnjaku, na adresi Marijana Čavića 1, priopćili su u ponedjeljak iz Agrokora navodeći kako je broj zaposlenika krovne Agrokorove kompanije danas gotovo dvostruko manji nego početkom ove godine te je veći dio prostora poslovnog tornja bio neiskorišten. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odluka o preseljenju donesena je, istaknuli su, s ciljem kvalitetnijeg upravljanja ukupnim raspoloživim poslovnim prostorima u sklopu sustava Agrokora. 

- Tako je odlučeno da se centralne službe podrške i upravljački tim i fizički približe operativnim kompanijama od kojih se najveće nalaze upravo na Žitnjaku. Plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnijeg korištenja uredskih prostora u vlasništvu Agrokora, također uključuje s vremenom i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu trećim osobama, odnosno iznajmljivanje preostalog prostora drugim potencijalnim najmoprimcima - priopćili su.

Nadalje, što se moguće prodaje tiče, ističu iz Agrokora kako je ona otežana brojnim teretima i zalozima u koje je u vrijeme bivše uprave dat i toranj, ali ukoliko se pojavi ozbiljan kupac o prodaji će odlučivati vjerovnici.

Poslovni toranj Cibona bio je Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina. Agrokor je prvih 14 katova kupio od tvrtke Astre krajem 1999. godine, dok je ostatak poslovnih prostora u tornju kupovao od prijašnjih vlasnika u narednom periodu do 2010. godine. Agrokor d.d. je danas većinski vlasnik poslovnog tornja Cibona s učešćem u vlasništvu od 76,03% i raspolaže s 5.905,16 m² uredskog prostora. Novi prostor Agrokorove upravne zgrade na Žitnjaku ima ukupnu površinu od 1758,70 m², od čega je površina ureda 1000 m². 

Ramljak je preselio adresu, ali je ostavio Mislava Galića, inače bivšeg potpredsjednika Agrokora za vrijeme Todorića i jednog od osumnjičenih menadžera u aferi Agrokor, na poziciji predsjednika uprave Jamnice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su