Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

BIH: Vrhovni sud je ukinuo presudu Šimiću od 2,5 god.

None Foto: D.Pavletić

Šimića su u Hrvatskoj zbog primanja mita osudili na pet godina zatvora. No Županijski sud u Sarajevu je tu kaznu smanjio na dvije i pol godine zatvora

Vrhovni sud BIH je ukinuo presudu od dvije i pol godine zatvora kirurgu Ognjenu Šimiću i tako vratio postupak na ponovno suđenje Županijskom sudu u Sarajevu. To su potvrdili iz ureda njegova odvjetnika. Šimića su u Hrvatskoj zbog primanja mita osudili na pet godina zatvora. No Županijski sud u Sarajevu je u lipnju ove godine tu kaznu smanjio na dvije i pol godine zatvora. Vrhovni sud BIH je pak zaključio kako je u toj presudi niz bitnih povreda zakona o kaznenom postupku  te ju je poništio. 

Više pročitajte na Dnevnom avazu

Komentari (6)
  • Ali ona je imala te novce i tu si pogriješio/la u komentaru. Inače, da se nađeš u takvoj situaciji i da ti trebaju novci za operaciju odnosno podmićivanje da te operiraju, a nemaš ih, što bi napravio/la?

    5. 11. 2010,   09:43
  • Žena koja mu se obratila kako se sjećam trebalo je hitno operirat njenog oca i to što nema novaca za podmiti ga cinkala uskoku tako da joj naprave ustupak da operaciju hitno naprave u zg-u što su i napravili.Pa zar i to nije mito što je uskok napravio?Njena građanska dužnost je trebala biti da ga prijavi a njen otac da i dalje čeka red na listi tek onda bi trebalo biti po zakonu a ova prva solucija bi se trebala poništiti kao neregularno

    4. 11. 2010,   20:43
  • I lijepo sada neka ide štovani doktor u Bangladeš , tamo će mu ukinuti i preostale 2,5 godine zatvora , te je slobodan kao ptičica. I hura u nove pobjede u mitomaniji!

    5. 11. 2010,   16:52