Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šimić: Hrvatska policija me pustila preko granice

None Foto: HRT

Odbjegli kardiokirurg Ognjen Šimić smatra da ga je država žrtvovala kako bi pred Bruxellesom dokazala svoju predanost u borbi protiv korupcije

Odbjegli liječnik Ognjen Šimić, nepravomoćno optužen na devet godina zatvora zbog primanja mita, u intervjuu Hrvatskoj televiziji za sve je optužio Iku Šarić, USKOK i politički vrh. Šimić smatra da je on žrtvovan kako bi država pred Bruxellesom dokazala svoju predanost u borbi protiv korupcije.
- U Hrvatsku su me pozvali političari. Odnosno tadašnji gradonačelnik Linić. Nakon što sam obavio razgovor s njima, kazali su da će mi pomoći ako pobijedi SDP. Tada sam se ja, koji sam na neki način desničar, molio da pobijedi Milanović - kazao je Šimić. Sebe opisuje kao apsolutno moralnog čovjeka koji je noću satima operirao bolesnike, a čime je upropaštavao svoj život. Dodao je kako ne bježi od hrvatskog pravosuđa, već se 'samo bori za goli život.
- Imam 53 godine i bolestan sam. Meni treba još 4 godine da mi dvoje najstarije djece završi fakultet i onda oni mogu pomagati dvoje mlađih - kaže Šimić. Odbjegli liječnik smatra kako ga je policija sama pustila da pobjegne preko granice.
- Hrvatski policajci su vučjaci. Da su oni htjeli da ostanem u Hrvatskoj, nema šanse da bih ja izašao iz Hrvatske - tvrdi. Na novinarsku primjedbu kako dobro izgleda, Šimić je odgovorio kako mu godi šumovita Bosna i sloboda. U Hrvatsku će se vratiti, kaže, kada ga oslobode.

Komentari (9)
  • Dragi Simicu, ne moras se Ti nigdje vracati, ostani u svojoj lijepoj Bosni. Pa neka Te tamo potplacuju kokosima, jaricima i prekopavanjem njive.

    2. 9. 2008,   21:12
  • Boli ga dupe,taj se osigurao za cijeli život. Treba mu oduzeti svu imovinu!!!

    2. 9. 2008,   23:18
  • ne veli se za badava HRVATSKA POLICIJA MITO I KORUPCIJA

    2. 9. 2008,   20:32