Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šimić u Sarajevu slobodno može trošiti svoje milijune

None Foto: Zvonimir Ćorić/VL

Šimiću su oduzeli novac koji je dobio kao mito, a ostalu imovinu Hrvatska mu neće mu blokirati. Vjeruje se da je Šimić 'težak' više od 2,5 mil. kuna

Ognjena Šimića, riječkoga kardiokirurga kojeg su zbog primanja mita nepravomoćno osudili na devet godina zatvora i koji je u Sarajevo pobjegao kako ne bi morao u pritvor, u srijedu je privela policija BiH. Predali su ga sudu, koji ga je odbio izručiti Hrvatskoj pa ga je pustio. Šimiću, za kojeg vjeruju da je “težak” više od 2,5 mil. kuna, imovinu neće blokirati.
- Vrhovni sud potvrdio je našu odluku da imovinu liječnika Šimića ne blokiraju. Nepravomoćno smo ga osudili i to se više ne može ni tražiti, a tijekom istrage od njega smo oduzeli novac koji je stekao nezakonito - rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen. Glasnogovornik policije Krunoslav Borovec rekao je za Media servis da Šimićev bijeg u susjednu BIH nisu mogli spriječiti jer sud nije izdao potreban nalog, zbog čega je Šimić uspio prijeći granicu. Time je policija odbacila odgovornost za bijeg kardiokirurga.

Komentari (14)
  • Eto vam dobrosusjedski odnosi s bosancima.E moj Franjo svi te vrazi na gradelama pekli,ka šta te i peku,da nije bilo tebe,i ludih ideja o Herceg-Bosni i bosancima ne bi bilo ni bosanaca po Hrvatskoj i bili bi danas puno bolje i mirnije društvo.

    28. 8. 2008,   18:17
  • Svaka čast Iki Šarić, ali zašto ga nisu nadzirali da ne pobjegne? I zašto mu sada ne konfisciraju cijelu imovinu u Hrvatskoj. Pisao sam već, i drugi doktori u istoj bolnici su me na isti način tražili novac. Šimić je svaku godinu zatvora zaradio pošteno. Samo neka mi netko ne kaže da je \"žrtveno janje\". Svaku MINUTU je zaradio svojom bahatošću i ucjenama. Ima ih još puno, ali njima tek treba suditi....

    28. 8. 2008,   19:10
  • Toliko o načelu teritorijalnosti i međuspbnog poštivanja kaznene vlasti....

    28. 8. 2008,   17:52