Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šimića priveli u Sarajevu i predali sudu, pa ga pustili

None Foto: Zvonimir Ćorić/VL

Sud BiH odbio je izručiti Šimića Hrvatskoj jer ne postoji ugovor o izručenju. Ognjena Šimića su nakon obavjesnog razgovora pustili na slobodu

Ministarstvo unutrašnjih poslova BIH je tijekom popodnevnih sati na osnovu tjeralice od strane Interpola Zagreb priveo dr.Ognjena Šimića na obavijesni razgovor. Poslije utvrđenog identiteta Šimić su lišili slobode i u pratnji policijskih službenika predali u nadležnost Sudu BiH. To je inače standardna procedura koju FUP provodi nad državljanima BiH, a za kojima je u Hrvatskoj raspisana tjeralica i koji su se sakrili u BiH. Kako ne postoji ugovor o izručenju, bjegunce se samo ispita, a potom ih se pusti. Kako je Sud odbio izručiti Šimića Hrvatskoj, i njega su pustili na slobodu
- Za sada nemamo nikakvu informaciju o tome, kazao nam je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovac.
 - Ja vam lijepo kažem da nam je odvjetnik rekao da ne dajemo izjave. Hvala vam što ste nas nazvali i hvala na razumijevanju, rekao nam je u srijedu Srećko Šimić, otac odbjeglog kardiokirurga nepravomoćno osuđenog na devet godina zatvora. Kako doznajemo, Ognjen Šimić, koji je od zatvora pobjegao u rodno Sarajevo, nije unajmio svoj stan, već živi s ocem ginekologom. U BiH, čiji je državljanin, zatražio je i osobne dokumente.
Ako će Šimić htjeti otići iz BiH, pri prelasku granice mogu ga uhititi. No liječnik kojeg su osudili zbog primanja mita, navodno, ne planira se vratiti u Hrvatsku, a hoće li se njegova obitelj doseliti njemu, nije poznato.

Komentari (27)
  • Nedaj se Šimiću, nemoj se nikad vratiti u ovu smrdljivu tzv. državu. Nitko ne pita kako je Ljerkin tata došao preko reda na operaciju i jeli možda netko radi njega umro, a bio je na redu prije njega, tko će \"naplatiti\" 15 god. školovanja-njihova \"europska plaća. Neki ministri šalj svoje ljude za utjerivanje dugova... i pojeo vuk magarca, a Šimić sa svojim znanjem napravio nešto imovine i ajmo 9 godina. Što bi doktor svjetskog glasa trebao živjeti u baraki. Mislim da si pametniji od svih njih da im padneš u ruke. Ništa, sad lječi Bosance kad te naši neće i drži se prve rečenice. SRETNO !!!

    27. 8. 2008,   18:58
  • Nedaj se Šimiću, nemoj se nikad vratiti u ovu smrdljivu tzv. državu. Nitko ne pita kako je Ljerkin tata došao preko reda na operaciju i jeli možda netko radi njega umro, a bio je na redu prije njega, tko će "naplatiti" 15 god. školovanja-njihova "europska plaća. Neki ministri šalj svoje ljude za utjerivanje dugova... i pojeo vuk magarca, a Šimić sa svojim znanjem napravio nešto imovine i ajmo 9 godina. Što bi doktor svjetskog glasa trebao živjeti u baraki. Mislim da si pametniji od svih njih da im padneš u ruke. Ništa, sad lječi Bosance kad te naši neće i drži se prve rečenice. SRETNO !!!

    27. 8. 2008,   19:08
  • Smijem se jos od jucer-sve one papcine u sudu je napravio budalama,love ima kao u prici i mirno ce zivjeti u Bosni..a Snader,Bajic i ostali laprdaju o nekom pritisku i izrucenju-hahaha!Ustav je jasan,izrucenja nema a presedani se nece raditi radi\"sitnog\"mita!!

    27. 8. 2008,   18:57