Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šimiću su nakon presude obnovili licencu za liječenje

None Foto: Zvonimir Ćorić/VL 4

Riječki kirurg Ognjen Šimić, koji je nepravomoćno osuđen na 9 godina zatvora zbog primanja mita, produljio je licencu za praksu u Liječničkoj komori

Hrvatska liječnička komora obnovila je licencu riječkom kardiokirurgu Ognjenu Šimiću. On je u kolovozu prošle godine osuđen na devet godina zatvora zbog primanja mita. Doktor Šimić je nakon nepravomoćne presude za mito pobjegao u BiH, gdje otvara svoju ordinaciju. Predsjednik komore Hrvoje Minigio kaže da su to učinili jer im je Šimić poslao zahtjev za obnovu uz koji je priložio i izjavu da se nije ogriješio o medicinski Kodeks. Iz HLK kažu da su to napravili jer presuda protiv Šimića nije pravomoćna. Šimićev odvjetnik kaže da su mu licencu produljili u listopadu, dva mjeseca nakon presude. Tako je licenca HLK otvorila put Šimiću da dobije i licencu Liječničke komore Županije Sarajevo u BiH. Šimićevi odvjetnici i oni Liječničke komore u Sarajevu potvrdili su da je Šimić zahtjevu za izdavanjem licence u Sarajevu priložio važeću hrvatsku.
- Ako bi on bio pravomoćno osuđen u Hrvatskoj, tek tada bi se mogao u BiH pokrenuti postupak za oduzimanje licence - rekao je odvjetnik komore u BiH Kemal Alečković, piše Novi list.

Komentari (1)
  • sprdačina

    4. 2. 2009,   11:51