Obavijesti

News

Komentari 9

Šimunov prvi maraton: 'Iako je stigao zadnji za mene je prvi!'

Šimunov prvi maraton: 'Iako je stigao zadnji za mene je prvi!'
10

Kakav borac! Nakon što je dobio svoju protezu i i s njom učinio prve korake maleni Šimun nije stao na tome. Danas je bio na maratonu, a iako je došao zadnji dobio je najveće ovacije!

VIDEO

Maleni Šimun prije tri dana dobio je svoju prvu protezu, a evo danas je već završio svoj prvi maraton.

- Upravo smo se vratili sa prvog maratona, u cilj je Šimun ušao zadnji, ali za mene je stigao prvi... Dobio je najveće i najglasnije pozdrave jer je došao do cilja! Jednoga dana ćeš sine, baš poput svoje braće Tome i Noe, trčati i svi ćemo ti zavidjeti na sportskim uspjesima... Znam to! - rekla je mama Martina Stojanović.

Naime, doktor Paley na čijem institutu Šimun ima fizikalnu terapiju nakon operacije, ima i zakladu za pomoć djeci u sklopu koje se održao maraton u američkoj državi Florida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, upravo smo se vratili! Sudjelovali su Paley pacijenti (ljubičaste majice) i svi koji ih podržavaju (plave majice). Ovo je toliko lijepa i pozitivna stvar. Svi ti mali borci na jednom mjestu sa istim ciljem - hodati! I svi hodaju!!! Djeca kojima je prvotna dijagnoza garantirala doživotna invalidska kolica. Nevjerovano ih je gledati. Šima je u cilj ušao posljednji, cijelu utrku smo hodali i trčali u kolicima, zadnjih 20-ak metara do cilja je Šimun ušetao samo se pridržavajući za hodalicu. Pokupio je najveće ovacije, a doktor Paley je rekao da je nevjerojatan! - rekla je uzbuđeno Šimunova mama za 24sata.

Nogicu su čekali mjesec i pol dana, a u ordinaciju su ušli dok je još spavao.

- Protetičarka je došla s protezom i tada smo probudili Šimuna, bio je još pospan dok nam je objašnjavala na koji način će ju koristiti, a onda je došlo vrijeme da ju isproba. Ostao je bez teksta, bio je uistinu iznenađen cijelom situacijom. Prošetao je hodnikom, naravno uz pomoć protetičarke i došao do zrcala gdje se mogao vidjeti. Neopisiv je taj osmjeh kojim nas je počastio kada je vidio svoju “drugu nogicu” - ispričala je tada mama za 24sata.

Za prvu protezu ona i suprug odabrali su motiv “kralj lavova” jer sve što je do sada prošao u svoje dvije godine dostojno je kraljevskog naklona za lavovsku borbu i hrabrost koju je svima pokazao.

Podsjetimo, za malenog Šimuna prikupljale su se donacije nakon što je operiran kako bi mogao konačno prohodati. Operiran je na Floridi, nakon što je s obitelji 30. kolovoza otputovao na liječenje u SAD. Sada su na Paley institutu za fizikalnu terapiju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a