Obavijesti

News

Komentari 9

Sin Hamasovog vođe se preobratio na kršćanstvo

Sin Hamasovog vođe se preobratio na kršćanstvo
1

Mosab Hassan Yousef je u izraelskom zatvoru gledao kako Hamasovi islamistički vođe muče svoje sljedbenike. Od tada proučava kršćanstvo

VIDEO

Mosab Hassan Yousef (30) je sin jednog od najutjecajnijih vođa islamističke militantne organizacije Hamas, Hassana Yousefa. Odgojen je u strogom muslimanskom duhu, no preobratio se na kršćanstvo te odlazi na mise u evangelističku crkvu u San Diegu u Kaliforniji. Službeno je napustio islam, ostavio obitelj u palestinskom gradu Ramallahu i zatražio azil u SAD-u.
- Vjerujem da svi zidovi koje je islam sagradio posljednjih 1400 godina više ne stoje. Izgradili su te zidove jer se boje i jer žele ljude držati u neznanju. Traže od njih da ne postavljaju pitanja, no ljudi sad gledaju televiziju. Ako otac zatvori kćer u kuću, ona će otići pred računalo i tako putovati svijetom - ispričao je.
Od djetinjstva je, kaže, postavljao teška pitanja, a otac mu je oduvijek bio uzor jer je dobar čovjek. No, s 18 godina Mosab je na kratko završio u izraelskom zatvoru. Tamo je morao gledati kako zatvoreni Hamasovi vođe muče vlastite sljedbenike jer su vjerovali da surađuju s Izraelcima i odaju im informacije.
- Gurali su im igle pod prste, palili ih po tijelu i ubijali ih. Pokušavali su ih natjerati da priznaju suradnju s Izraelcima. To je bila prekretnica u mom životu. Tada su mi se oči otvorile - rekao je.
Bilo mu je vrlo teško napustiti obitelj. Tražili su od njega da ne izlazi u javnost sa svojom novom vjerom. Još ne zna što otac kaže na njegovo preobraćenje jer je u zatvoru, no vjeruje da ga je njegova odluka duboko rastužila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa