Obavijesti

News

Komentari 17

'Sin je izgledao mrtav, a muž je na leđima imao crvene mrlje'

'Sin je izgledao mrtav, a muž je na leđima imao crvene mrlje'
1

Manuela Fiasconaro, supruga sicilijanskog menadžera Eugenija Vincija koji je život izgubio 13. kolovoza zbog trovanja ugljičnim monoksidom na jedrenjaku Atlantia dala je iskaz splitskom sudu

VIDEO

Na splitskom Županijskom sudu u ponedjeljak je sucu istrage svoj iskaz dala Manuela Fiasconaro. Njezin muž Eugenio Vinci je preminuo zbog trovanja ugljičnim monoksidom na jedrenjaku Atlantia a ona i dvoje djece završili su u teškom stanju u splitskoj bolnici. Dobro se zasad oporavljaju te će ih uskoro prebaciti na liječenje u Italiju, piše Slobodna Dalmacija.

Ona je ispričala da su zajedno s četvero prijatelja u Hrvatski stigli 10. kolovoza.  Nakon dolaska na jedrenjak, u jednoj sobi koja je bila uz krmeni dio bili smješteni njen suprug, ona i njihov sin (11), dok je kći (15) bila u kabini ispred njihove prema pramcu s desne strane. Posada je, pak, bila smještena u pramčanom dijelu broda.

Posljednja poruka preminulog Talijana: 'Ovdje je pravi raj...'
Posljednja poruka preminulog Talijana: 'Ovdje je pravi raj...'


Opisala je prva dva dana krstarenja te da su čim su se ukrcali na jedrenjak požalili posadi da ne rade klima i hladnjak. Također su upozorili da iz klime dolazi neugodan miris. Najprije je mirisalo kao benzin ili nafta a poslije kao miris plina To su međusobno komentirali, rekla je, ali ne zna je li te primjedbe netko prenio posadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Zaspala sam a onda sam osjetila da mi se jako povraća'

Dogovorili su se s posadom da klima radi četiri sata dnevno. Treće, kobne noći dogovorili su da posada upali klimu kad se oni vrate s večere u Hvaru.

- Desetak minuta nakon dolaska na brod kći i ja smo otišle spavati. Kad smo otvorile vrata njene kabine, osjetio se smrad koji je dolazio iz otvora klima-uređaja. I u našoj kabini se također, kad sam ušla, osjetio isti smrad. Legla sam u krevet i zaspala, a nakon nekog vremena sam osjetila da mi je jako vruće i da mi fali zraka pa sam rekla suprugu da vidi što je s klimom - kazala je.

Njezin suprug je, ističe, potom  s jednim članom posade otišao i vratio se te je klima ugašena. Zaspala sam, a nakon nekog vremena sam osjetila da mi se povraća. Bilo mi je jako loše, a vidjela sam da kraj mene na krevetu nema mog supruga. Zaspala sam, a nakon nekog vremena sam se opet probudila i opet povratila u krevetu, a ni tada nije bilo mog supruga kraj mene - rekla je u svom iskazu.

'Mi smo sami tražili klimu. Oni su nam udovoljili i dali agregat'
'Mi smo sami tražili klimu. Oni su nam udovoljili i dali agregat'


U njihovoj kabini bila su četiri prozorčića. Ona je dva koja su bila pokraj njihovog kreveta napola zatvorila a dva prozorčića uz krevet njenog sina bila otvorena cijelo vrijeme.

-  Nakon toga sam opet zaspala i probudila se tek ujutro oko 10 sati te sam se ako loše osjećala. Pogledala sam prema sinu koji je spavao kao da je mrtav, a u kupaonici čija su vrata bila otvorena vidjela sam supruga nagnutog nad kadu i na njegovim golim leđima primijetila sam crvene mrlje. Kad sam ga dotaknula, nisam osjetila da je hladan. Izletjela sam iz kabine i tamo vidjela prijatelja i prijateljicu kojima sam rekla da je mom suprugu jako loše - navela je.

Kći su joj iznijeli iz kabine zapjenjenih usta

Muškarac je ušao u njihovu kabinu i ubrzo izašao rekavši da je Eugenio mrtav. Otišao je potom do kabine u kojoj su bili bivši talijanski senator Bruno Mancuso i njegova supruga te je vidio da je i njima jako loše.
Kapetan je provalio u kabinu njihove kćeri jer su vrata bila zaključana. Iznio je zapjenjenih usta na palubu. Jedna od gošći ubrzo je na palubu donijela i dječaka kojem je također bilo jako loše.

- U Hvaru su nas dočekala kola Hitne pomoći te smo djeca i ja prevezeni do helikoptera, a onda i u bolnicu u Splitu - istaknula je. Navela je i da ne zna je li, dok su bili na Visu, prvu večer klima radila, no da drugu noć s 11. na 12. kolovoza klima u kabinama nije radila, a nije ni čula bilo kakvu buku motora dok je brod mirovao.

Vlasnik i kapetan broda brane se sa slobode: 'Nismo krivi...'
Vlasnik i kapetan broda brane se sa slobode: 'Nismo krivi...'

Istraga se zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom koju ODO Split vodi protiv vlasnika (23) i četiri godine starijeg zapovjednika Atlantije nastavlja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu