Obavijesti

News

Komentari 19

Sin Osame bin Ladena pozvao džihadiste u Siriji na jedinstvo

Sin Osame bin Ladena pozvao džihadiste u Siriji na jedinstvo
1

"Islamska nacija se mora usredotočiti na džihad u Siriji i ujedinjenje mudžahedinskih redova", rekao je Hamza bin Laden (23) u audio poruci objavljenoj na internetu

VIDEO

Sin Osame bin Ladena, utemeljitelja terorističke mreže al Qaede, pozvao je džihadiste u Siriji na ujedinjenje i naglasio da borba u toj zemlji opustošenoj ratom otvara put "oslobođenju Palestine".

"Islamska nacija se mora usredotočiti na džihad u Siriji i ujedinjenje mudžahedinskih redova", rekao je Hamza bin Laden (23) u audio poruci objavljenoj na internetu.

"Nema isprike za one koji žele podjele i svađe sada kada se cijeli svijet mobilizirao protiv muslimana", dodao je ne preciziravši imena džihadističkih skupina kojima se obraća.

Sirijski ogranak al Qaede, moćna Fronta al -Nusra, zauzima velike predjele Sirije i nekoliko islamističkih i salafističkih skupina mu se pridružilo. Organizacija Islamska država (IS), veliki protivnik al-Nusre, također kontrolira velike dijelove teritorija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Audio poruka bez datuma sina Osame bin Ladena ubijenog prije 5 godina u zračnom napadu američkih specijalnih snaga u Pakistanu stiže nakon poziva sadašnjeg vođe al Qaede Aymana al-Zawahirija, koji je također pozvao na jedinstvo džihadista u Siriji, usput kritizirajući IS.

"Danas je jedinstvo pitanje života ili smrti", rekao je Zawahiri u audio poruci u subotu objavljenoj na internetu, prema skupini za nadzor islamističkih stranica SITE.

Bin Ladenov sin drži da je Sirija "najbolje bojno polje za postizanje oslobođenja od Jeruzalema. Put oslobođenja Palestine je danas kraći zahvaljujući revoluciji u Siriji", izjavio je.

 Prema američkim obavještajnim službama Hamza je najdraži sin Osame bin Ladena, mozga terorističkih napada 9. rujna u Sjedinjenim Državama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1