Obavijesti

News

Komentari 3

Sin ubijenog novinara Jamala napustio Saudijsku Arabiju

Sin ubijenog novinara Jamala napustio Saudijsku Arabiju
1

Zasad nema komentara saudijskih dužnosnika, ali je Whitson rekla da je Salahu i njegovoj obitelji odobren izlazak iz zemlje pošto im je ukinuta zabrana putovanja

VIDEO

Salah, sin novinara Jamala Khashoggija koji je 2. listopada ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, napustio je Saudijsku Arabiju s obitelji, pošto im je ukinuta zabrana izlaska iz zemlje, priopćio je u četvrtak Human Rights Watch (HRW).

- Salah i njegova obitelj su u ovom trenu u zrakoplovu za (Washington) DC - rekla je za AFP Sarah Leah Whitson, ravnateljica za Bliski istok u HRW-u.

Zasad nema komentara saudijskih dužnosnika, ali je Whitson rekla da je Salahu i njegovoj obitelji odobren izlazak iz zemlje pošto im je ukinuta zabrana putovanja.

Jamal Khashoggi, saudijski novinar i oporbeni aktivist koji je živio u egzilu u Sjedinjenim Državama, gdje je surađivao s Washington Postom, ubijen je 2. listopada u prigodi posjeta saudijskom konzulatu u Istanbulu, gdje je trebao obaviti formalnosti u vezi s vjenčanjem za tursku državljanku.

Saudijske vlasti koje su isprva nijekale novinarovu smrt, pod međunarodnim pritiskom su iznosile nekoliko inačica događaja dok napokon u četvrtak nisu priznale, zahvaljujući informacijama iz Turske, da su osumnjičenici za ubojstvo Khashoggija počinili "planiran" zločin.

Prijestolonasljednik Mohammed bin Salman i kralj Salman od Saudijske Arabije u utorak su primili Salaha i brata Jamala Khashoggija u kraljevskoj palači u Riyadhu.

Kralj i prijestolonasljednik su uputili izraze sućuti članovima Khashoggijeve obitelji, objavila je službena saudijska agencija SPA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca