Obavijesti

News

Komentari 94

Sinčić: Ako treba, sav izborni novac ćemo podijeliti na trgu

Sinčić: Ako treba, sav izborni novac ćemo podijeliti na trgu
1

Mirela Holy i Nansi Tireli predbacili su Sinčiću kako će postati sistemska stranka kad uzme proračunski novac. On je rekao da će sav novac, ako treba, podijeliti

VIDEO

U emisiji Otvoreno na HRT-u 1 večeras se govorilo o situaciji na hrvatskoj političkoj ljevici. U emisiji su gostovali predsjednica ORaH-a Mirela Holy, SDP-ov ministar Gordan Maras, potpredsjednica Laburista Nansi Tireli, Mate Kapović iz inicijative za osnivanje stranke Radnička fronta te Ivan Vilibor Sinčić, bivši predsjednički kandidat i supredsjednik Živoga zida.

Maras: Rezultati našeg rada se vide

Gordan Maras rekao je kako su hrvatski analitičari vrlo često u krivu kad iskazuju svoje mišljenje o aktualnoj političkoj zbilji.

- Analitičari mogu reći sve, a onda se za dva mjeseca sve zaboravi, rijetko se ravnam po tome što kažu. Demantirat ću analitičara Markovinu iz priloga jer sam zadovoljan jer je zadnjih mjesec dana ova Vlada napravila povećanje plaća, oprost duga, zamrzavanje franka, plaćanje PDV od faktura po plaćanju. U medijima se stvorila percepcija da smo se napokon probudili, no mi već tri godine radimo. Rezultati se vide, a Vlada se posebno odnosi prema onima kojima je najteže na tržištu. Nemamo se čega sramiti, rekao je Maras.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Holy: Izašla sam iz SDP-a jer sam bila nezadovoljna Vladom

Mirela Holy istaknula je kako nije izbačena iz stranke, već je sama izašla iz SDP-a.

- Nisam izbačena iz SDP-a nego sam izašla nezadovoljna na koji način Vlada provodi politiku. Točno je da me premijer zvao i da mi je ponudio koaliciju i ja sam ga odbila. Izgradnja stranke je težak posao. Nisam gradila ORaH da se ovakva vladina politika nastavi, rekla je Holy.

Sinčić: Josipovićev poraz rezultat njegovog nerada

- Poraz Josipovića je rezultat njegovog nerada. ORaH je izgubio na vjerodostojnosti jer je podržao Josipovića. U studiju nema prave ljevice, osim Fronte gospodina Kapovića. Mi smo transideološka stranka, kao pokret Pet zvjezdica u Italiji. Ovo nisu lijeve nego neoliberalne opcije. Izgubili su legitimitet kad su dignuli ruku za ulazak u Europsku uniju i pristali na politiku kvota, rekao je Sinčić.

Mirela Holy i Nansi Tireli predbacili su Sinčiću kako će postati sistemska stranka u trenutku kad uzme proračunski novac.

- Kad sjedne izborni novac, ako treba podijelit ćemo ga na trgu građanima. Iskoristit ćemo ga da vas izbacimo iz fotelja, uzviknuo je Sinčić.

Tireli: Moguće koaliranje s "prošlotjednim" SDP-om

Govoreći o mogućnosti za stvaranje lijeve koalicije, Nansi Tireli rekla je kako postoji šansa za suradnju sa SDP-om, ali samo sa SDP-om kakav se može vidjeti u zadnjih tjedan dana.

- To ne znači nužno predizborna ili postizborna koalicija. Ako se mi na ljevici ne možemo dogovoriti oko prioriteta i ciljeva, pitanje je kako to dogovoriti u parlamentu s drugom stranom, s desnicom. Ako se ni između istomišljenika ne možemo dogovoriti. Nemamo vremena da glumimo politiku. Svake godine se javljaju nove radikalne ideje i rješenja. 

- SDP u 3 godine nije pokazao da je socijaldemokratska stranka sa zakonima koje je donosio, a u parlamentu je sve amandmane i prijedloge oporbe odbijao. S ovakvim SDP-om ne bismo išli u koaliciju, ali s ovim SDP-om kakav se vidi u zadnjih 8 dana bi se moglo pregovarati.

Kapović: Ljevica koja podržava kapitalizam nije ljevica

Mate Kapović istaknuo je kako je Radnička fronta protiv kapitalizma, jer ljevica koja je za kapitalizam nije nikakva ljevica.

- Iluzorno je misliti da može biti ekonomske demokracije u kapitalizmu. Utopijski je smatrati da ova situacija može opstati, za dvije godine će 1 posto najbogatijih imati više od ostalih 99 posto, rekao je Kapović.

- Slično je i u Hrvatskoj, u kojoj dva i pol posto štediša ima preko 70 posto štednje... O toj nejednakosti nitko od ove kvazi-ljevice ne govori. ORaH i Laburisti su umjerena i umivena, tek retorička ljevica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji