Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sindikalni povjerenik Uljanika dao ostavku: 'Nema više nade'

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Šverko je u NO Uljanika predstavljao male dioničare posrnule pulske brodograđevne kompanije, i njegovim odlaskom daljnji rad tijela ostaje upitan...

- Što da vam kažem, vjerovao sam da postoji nada za spas Uljanika, ali sada u to više ne vjerujem i ne želim sudjelovati u kvorumu NO gdje bi uskoro se odlučivalo o restrukturiranju pulske brodogradnje. To bi bilo na štetu sviju nas i radnika, pa sam odlučio istupiti, rekao nam je ukratko sindikalni povjerenik Đino Šverko i donedavni dopredsjednik Nadzornog odbora Uljanika, a koji je jutros iznenada svojom odlukom sve iznenadio. 

Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave NA ČETIRI ADRESE Sindikati poslali pisma: 'Uljanik i radnici važni su za Hrvatsku'

Šverko je u NO predstavljao male dioničare posrnule pulske brodograđevne kompanije, i njegovim odlaskom daljnji rad tijela ostaje upitan. Razlog tome leži u činjenici da je sada preostalo svega dva člana od ukupno pet, pa je tim činom doveo društvo u blokadu upravljanja.

Glavana skupština društva zakazana je za 16. listopada, a hoće li sada njegova neopoziva ostavka to ubrzati i pronaći se novi članovi saziva, tek je za vidjeti. 

AKO NE DOĐU DO NOVCA... 3. maj pred potpunim slomom: Ostaje bez ljudi i bez brodova?

Inače ovoga petka trebalo se odlučivati upravo o najbolnijoj točki restrukturiranju, a Šverko nam pojasnio kako nije želio sudjelovati u dizanju ruku, pa da se kasnije Uljanik pretvori u neku gradsku četvrt. 
 

Komentari (30)
  • Lažovi i lopovi znaju sindikalci vrlo dobro sta se dogadja uzmu lovu i adioooooooo

    19. 9. 2018,   14:05
  • Koliko je zaradio u NO-ru u kojemu " nije ništa znao niti vidio " !?

    19. 9. 2018,   14:00
  • Da nije tu ona sa štakorima i brodom koji tone

    19. 9. 2018,   14:08