Obavijesti

News

Komentari 9

Sindikat i Komora osudili su napad na djelatnike u Bjelovaru

Sindikat i Komora osudili su napad na djelatnike u Bjelovaru
1

Premijeru i ministrima poručili su da pogledaju i poslušaju što se događa u bolnicama i ambulantama. "To je problem svih vas, ne samo ministra zdravstva", dodaju

VIDEO

Hrvatski liječnički sindikat (HLS) u subotu je "najoštrije osudio" još jedan u nizu napada na zdravstvene djelatnike koji se danas dogodio u bjelovarskom rodilištu. 

"Osobito zabrinjava što se danas našim kolegama i medicinskim sestrama u bjelovarskom rodilištu prijetilo i smrću. Nama, koji radimo u zdravstvenim ustanovama, riječ 'hitno' znači da problem treba riješiti odmah i bez odgode, u nekoliko minuta. Nas napadaju svakodnevno i nemamo vremena čekati na beskonačne administrativne procedure stavljanja na papir riječi kojima bi nas se (dodatno) štitilo. Konkretne mjere treba početi provoditi danas. Ne možemo čekati završetak izbora za europski parlament niti rasplet priče o izraelskim avionima". poručili su iz Hrvatskog liječničkog sindikata.

'Bili su pijani i nasilni, htjeli su ući u rađaonu, nismo im dali...'
'Bili su pijani i nasilni, htjeli su ući u rađaonu, nismo im dali...'

Također se pitaju: "Zar doista netko od liječnika ili medicinskih sestara mora na svom radnom mjestu izgubiti život da bi se zaustavili napadi nasilnika?" 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ocjenjuju razočaravajućim što niti nakon trećeg napada na zdravstvene djelatnike u samo tjedan dana "premijer Plenković nije osjetio potrebu o tome prozboriti ni riječ". 

Premijeru i ministrima poručili su da pogledaju i poslušaju što se događa u bolnicama i ambulantama. "To je problem svih vas, ne samo ministra zdravstva", dodaju. 

"Sustav zdravstva još uvijek funkcionira samo zato jer smo svjesni da naš narod neće imati tko liječiti ako se mi preostali počnemo striktno držati zakona.Naš posao je prepun stresa i doista nam ne treba još i to da na posao dolazimo sa strahom.Nemojte dozvoliti da zbog tromosti birokratskog aparata i nebrige za nas, liječnicima date samo još jedan razlog i poticaj za odlazak iz domovine", stoji u priopćenju kojega je potpisala predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović- Čaić.

Napad osudila i Komora medicinskih sestara 

Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije je u subotu osudila najnoviji fizički napad na medicinsko osoblje koji se dogodio u bjelovarskoj bolnici te je zatražila provedbu novih odredbi Kaznenog zakona.

Naime,  otac i sin u pijanom stanju, nakon što su doveli sinovu djevojku na porođaj u bolnicu, vikali su na primalje, gurali ih i stvarali nered dok je sin fizički nasrnuo na medicinskog tehničara te ga primao za ruke, dodaje se u priopćenju.

Prijetnje i fizičke napade na medicinske sestre i medicinsko osoblje smatramo teško zabrinjavajućim. Tražimo uistinu provedbu zakonskih odredbi koje su donesene u siječnju te da se najžurnije počnu primjenjivati mjere koje je ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio neki dan. U protivnom će se pacijenti naći u uvjetima da će zdravstvene ustanove biti dobro opremljene i zaključane jer neće biti stručnjaka koji bi u njima radili. Također,  rekla je predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Slava Šepec, apeliramo na sve dionike u sustavu zdravstvene zaštite da sva pitanja i probleme rješavaju mirnim putem.

Poručila je da je nasilje neprihvatljiv i najgori mogući oblik rješavanja bilo kakvog nesporazuma, nezadovoljstva ili problema.

U priopćenju se podsjeća da je u Ministarstvu zdravstva nedavno održan hitan sastanak zbog učestalih napada na zdravstvene radnike na kojem se raspravljalo o mjerama za podizanje sigurnosti medicinskih sestara i liječnika i ostalih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag