Obavijesti

News

Komentari 15

Sindikat: Neprovjerene vijesti naštetile su ugledu policije...

Kako su mediji pisali, stariji maloljetnik je u policijsku postaju doveden zbog malodobničke alkoholiziranosti, nakon čega su u postaju pozvani i roditelji

VIDEO

Sindikat policije Hrvatske i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a u utorak su izrazili zabrinutost zbog "objave neprovjerene vijesti" o "slučaju starijeg maloljetnika koji je u Varaždinu optužio policijskog službenika za navodno nanošenje tjelesnih ozljeda" ističući da su njihovi kolege, prema dostupnim podacima, postupili zakonito, a da je neprovjerenim informacijama nanesena šteta ugledu policije.

Ovim putem želimo podržati policijske službenike, čije je ponašanje u tom slučaju prema svim dostupnim podatcima bilo besprijekorno te u potpunosti u skladu sa zakonom. Osobito smo zabrinuti jer se na ovom slučaju ogleda opće nepovjerenje medija u policiju kao službu koja radi u interesu i na korist svih građana.

Policija pretukla mladića (17)? 'Prisila zakonski upotrebljena'
Policija pretukla mladića (17)? 'Prisila zakonski upotrebljena'

Kako su mediji u međuvremenu javili, stariji maloljetnik koji se u tekstu spominje kao oštećenik u policijskom postupanju je u policijsku postaju doveden zbog malodobničke alkoholiziranosti, nakon čega su u postaju pozvani i roditelji, kao što zakon i nalaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom njegovog boravka u policijskoj postaji, prije dolaska roditelja, isti je započeo s vrijeđanjem policijskog službenika na osiguranju, nakon čega ga je i fizički napao te su ga policajci savladali uporabom zakonitih sredstava prisile, pri čemu nije zadobio nikakve ozljede, a što je i utvrđeno liječničkim pregledom u dva navrata. Kako javljaju mediji, maloljetnik je prevezen u bolnicu na zahtjev majke, a ne zbog ozljeda. Sve je ovo zabilježeno i na sustavu video-nadzora policijske postaje.

Upravo zbog ovakvih slučajeva Sindikat policije Hrvatske (SPH) podržava video-nadzor u svim prostorijama policijskih postaja u kojima se radi s građanima", priopćio je SPH.

Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a istaknuo je da "najveći broj policijskih službenika svoj posao radi zakonito i u skladu sa svim pravilima službe. Ako se pojave određene povrede službene dužnosti na njih se reagira odmah. U prilog takvoj praksi ide i broj pokrenutih disciplinskih postupaka protiv policijskih službenika pa često i za beznačajne stvari".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu