Obavijesti

News

Komentari 19

Sindikat policijskih službenika iskazao podršku prosvjetarima

Sindikat policijskih službenika iskazao podršku prosvjetarima
1

Prvenstveno dajemo podršku iz razloga jer socijalnog dijaloga između Vlade RH kao poslovica i sindikata uopće nema obzirom da Vlada komunicira sa sindikatima putem medija umjesto za stolom, priopćili su

VIDEO

Sindikat policijskih službenika uz Sindikat novinara Hrvatske daje punu podršku prosvjetnim djelatnicima i time izražava solidarnost u borbi nastavnika i učitelja za boljim materijalnim i socijalnim statusom kojeg definitivno zaslužuju u društvu, poručili su na svojoj stranici

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Prvenstveno dajemo podršku iz razloga jer socijalnog dijaloga između Vlade RH kao poslovica i sindikata uopće nema obzirom da Vlada komunicira sa sindikatima putem medija umjesto za stolom uz dijalog i argumente.

Prosvjetni djelatnici u sličnoj su situaciji kao i policijski službenici jer su potplaćeni za posao koji rade i nalaze se na dnu društvene ljestvice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razlika je samo, a time i njihova sreća, što imaju složne i agilne reprezentativne sindikate koji pregovaraju s argumentima i koji se ne daju kupiti niti prevariti.

Generalni štrajk: Neka skidaju s plaće, mi 'deremo' do kraja!
Generalni štrajk: Neka skidaju s plaće, mi 'deremo' do kraja!

Tu sreću policijski službenici nemaju jer godinama ih u kolektivnim pregovorima predstavljaju reprezentativni sindikati u državnoj službi (SPH, NSD MUP-a i SDLSN RH) koji samo kimaju glavom i potpisuju što im se ponudi, a nakon što reprezentativni sindikati u javnim službama ispregovaraju nešto više licemjerno ih optužuju da su time “ugrozili” njihovu poziciju u pregovorima. Isto tako unutar MUP-a godinama se diskriminiraju sindikati koji nisu reprezentativni u državnoj službi iako je MUP samo jedan segment državne službe. Iako je MUP dužan sve sindikate koji djeluju unutar MUP-a jednako trenirati i uvažavati te ostvarivati s njima socijalni dijalog on to ne čini već uredno ignorira šest sindikata i surađuje samo s tri sindikata s kojima dogovara određene stvari ispod stola na štetu policijskih službenika.

Obzirom da od strane reprezentativnih sindikata u MUP-u nema niti slova o podršci sindikatima koji prosvjeduju i štrajkaju, iako i kod tih službi imaju svoje članove, a da o zahtjevima za povećanjem ili bolje rečeno vraćanjem koeficijenata koji su nam umanjeni ni ne govorimo, a kamoli o prosvjedima i štrajku Sindikat policijskih službenika provest će u narednom periodu anketu koju će uputiti svim policijskim službenicima od kojih će zatražiti, bez obzira kojeg su sindikata članovi, izjašnjavanje o sudjelovanju u prosvjedima i štrajku i nakon toga ovisno o rezultatima pokrenuti određene sindikalne akcije koje će se intenzivirati kada u Hrvatskoj bude u tijeku predsjedavanje u Vijeću EU.

Vjerujemo da će se u ove sindikalne akcije aktivno uključiti svi sindikati, pa čak i reprezentativni, koji djeluju u MUP-u i da ćemo zajedničkim snagama postići bolji materijalni i socijalni status policijskih službenika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.