Obavijesti

News

Komentari 311

Sindikati: Laž je da ništa ne radimo, a imamo velike plaće

Sindikati: Laž je da ništa ne radimo, a imamo velike plaće
3

Krešimira Severa je na prikupljanju potpisa za referendum protiv koncesija za autoceste uvrijedio građanin rekavši kako ništa ne rade, a plaće su im velike

VIDEO

To nije građanin, slobodno mogu reći da je to idiot! Čovjek pojma nema što priča. Radim po 16 sati na dan, pa i nedjeljom. Plaću od 12.000 kuna nisam dao sam sebi, kaže Vilim Ribić. Nervozni sindikalac Vilim Ribić regirao je tako nakon što smo ga tražili da prokomentira prozivke građanina koji je, tijekom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma, sindikalne čelnike prozvao da ništa ne rade, a primaju plaće od 12.000 kuna.

Podršku referendumskoj inicijativi protiv monetizacije autocesta dao je jer je to, kaže, u interesu svih građana.

- Za vlast koja nije sposobna organizirati državu nego sve rasprodaje, najbolje bi bilo da ode - poručio je. 

No Ribić nas je nazvao deset minuta nakon razgovora te zabranio da se i jedna riječ koju je rekao objavi. Uz val optužbi prijetio je i tužbom. Najviše ga je zasmetalo što ga se pitalo kolika mu je plaća. Ribić je uvjeren da pitanjem o plaći nastoje potkopati njihovu akciju prikupljanja potpisa jer je tema o plaći sindikalaca, kaže, svaki put na dnevnom redu kad imaju svoje akcije.

Čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata, kojemu je građanin i prigovorio visoku plaću, rekao je da mnogi često ne primijete njihov rad koji je “revan”.

- Ustajem u šest ujutro i vraćam se kući iza ‘Dnevnika’. Ponekad pojedem samo slanac i onda iščitavam papire do jedan u noć. Plaću od 5300 kuna primam kao zaposlenik FINA-e i još 4000 kuna iz sindikalne središnjice - kaže Sever. Dodaje da oni često potiho rade na očuvanju kolektivnih ugovora i probijanju sindikalnih prijedloga u zakone.

- Kad država ne štima, onda je građanima sve drugo loše, pa i sindikati. Nedjeljom im u ckrvi ne valja svećenik, preko tjedna učitelj u školi, a kad nalete na sindikalca, onda im ni on ne valja. Njemačka je uređena država i vlast je dobra, pa i sindikati tamo ljudima valjaju - poručio je.

Kazao je da je njihova inicijativa prije svega građanska, a ne sindikalna. Podršku je dobila od pet sindikalnih središnjica i 250 podružnica. Prikupljanje potpisa zasad ide i više nego odlično. Iako smo dobili informaciju da za neke od svojih štandova nemaju dozvolu, Stanić je rekao da je to bio krivo postavljen štand i da su to ispravili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 311
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.