Obavijesti

News

Komentari 65

Sindikati: Neka nam vrate novac kad izađemo iz krize

Sindikati javnih i državnih službi traže od Vlade da oduzme prava i privatnom sektoru. Isto tako traže da im se vrati novac koji će im eventaulno uzeti

VIDEO

Hoće li javne službe (liječnici,nastavnici...) u ovoj godini pristati na to da zbog krize ostanu bez božićnica i regresa ovisi o vladinom planu štednje, zaključak je sastanka predstavnika sindikata javnih službi i Vlade. Sindikati su dogovorili sastanak u Banskim dvorima za sljedeći tjedan, a očekuju da će na sastanku dobiti odgovore na to gdje će se još štedjeti, odnosno koja će se još prava ukidati javnim i državnim službama, ali i privatnom sektoru.
- Mi nismo socijalno neosjetljivi, ali želimo vidjeti gdje će se još štedjeti i kako će taj ušteđeni novac biti utrošen - rekao je Zvonimir Laktašić, čelnik sindikata učitelja. Javne službe od Vlade traže i da od privatnog sektora koji dobro posluje, zahtijeva uštede na način da se primjerice božićnice iznad 1250 kuna  oporezuju. Uz to očekuju od Vlade, kada zemlja izađe iz krize, da se javnim i državnim službama nadoknadi novac koji će im sad uzeti kroz regrese i božićnice. Vladi su iznijeli primjere na koji način očekuju kompenzacije, no o tome nisu htjeli govoriti.  Državne službe su poručile da se ne žele odreći božićnica i regresa jer misle da su svoje u ovoj krizi dali. Ministar prometa Božidar Kalmeta, koji je vodio pregovore, kaže kako su oni bili korektni te da je vidio kako su svi svjesni toga da moraju podnijeti teret krize.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora