Obavijesti

News

Komentari 258

U srijedu štrajk u cijeloj RH, a u četvrtak i petak u 2 županije

U srijedu štrajk u cijeloj RH, a u četvrtak i petak u 2 županije
7

Sindikati su objavili u kojim će se županijama nastaviti sa štrajkom u četvrtak i petak nakon što će u srijedu štrajkati škole u cijeloj Hrvatskoj. Za srijedu su najavili veliki prosvjed na Markovom trgu

VIDEO

U četvrtak nema škole u Istarskoj te Šibensko-kninskoj županiji, a u petak u Karlovačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, objavili su sindikati koji su se sastali s Vladom. U srijedu je veliki prosvjed na Markovom trgu i nema škole u cijeloj RH.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Sindikati o štrajku 05:28

U srijedu se priključuju i fakulteti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nažalost, moralo je proći 17 dana štrajka da bi se počelo intenzivno razgovarati s nama, poručili su obrazovni sindikati u ponedjeljak najavivši veliki prosvjed u srijedu unatoč pregovorima koji su danas počeli s Vladom, a koji se nastavljaju ovaj tjedan.

Obzirom da su zatvoreni za javnost, o njima ne žele govoriti dok se pregovori ne završe. Prosvjed u srijedu kreće u 11 sati od Trga Rebublike Hrvatske, preko Frankopanske i Mesničke ulice, Strossmayerovog šetališta do Markova trga. 

- Dolazak je obećao i Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata odgoja i obrazovanja Slovenije i potpredsjednik Europske konfederacije sindikata, koja okuplja 11 milijuna članova iz 48 zemalja - istaknuli su sindikati

Tog dana nastave neće biti u cijeloj Hrvatskoj, a pridružuju im se i fakulteti. 

Sindikati se sastali s Vladom, štrajk se nastavlja: Najavljuju i veliki prosvjed u srijedu Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on Monday, 4 November 2019

Najavili su kako se štrajk nastavlja sutra u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, u četvrtak u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji te u petak u Vukovarsko-srijemskoj te Karkovačkoj županiji. 

- Odaziv štrajku je istog intenziteta - istaknuo je Branimir Mihalinec naglasivši kako je danas u Osječko-baranjskoj te Ličko-senjskoj županiji u štrajku preko 90 posto zaposlenih u srednjim školama. 

Odaziv u osnovnim školama, istaknula je Sanja Šprem, u Ličko-senjskoj županiji je 99,64 posto dok u Osječko-baranjskoj 99,80 posto.

- Možemo očekivati ovakvu hrabrost, jedinstvo, zajedništvo, dostojanstvo i u srijedu na prosvjedu - dodala je.

Već sutra u Ministarstvu obrazovanja sindikati nastavljaju razgovor s Vladom. 

- Obzirom da je na današnjem sastanku bilo ponuđeno ono što cijela javnost već zna, da nikakvih pomaka nema i da nas Vlada ne doživljava, očigledno je potrebno napraviti dodatan napor i pritisak ne samo štrajku nego i prisutnošću između izvršne i parlamentarne vlasti da ozbiljno počnu doživljavati ovo što je već četvrti tjedan u sustavu obrazovanju. Krajnji je čas da se sjedne za stol, ali ne samo da bi se sjedilo nego da se dijalogom i argumentima proba naći rješenje - istaknuo je Igor Radeka iz Nezavisnog sindikata znanosti i viskog obrazovanja dodavši kako će i oni u srijedu podržati prosvjed na Markovu trgu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 258
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović