Obavijesti

News

Komentari 194

Bandić: Plaće skidam 5 posto, neću isplatiti cijelu božićnicu

Bandić: Plaće skidam 5 posto, neću isplatiti cijelu božićnicu
1

Predstavnici sindikata tvrde kako je Bandić samovoljno poslao naputak predsjednici Ani Stojić Deban u kojemu stoji kako je nemoralno da im se u ovim okolnostima isplati božićnica

VIDEO

Milan Bandić samovoljno je napisao naputak predsjednici Zagrebačkog holdinga da se zaposlenicima ne isplati cijela božićnica.

Rekao je to Želimir Hercigonja iz Sindikata komunalnih radnika.

Četiri najveća sindikata pripremaju tužbe Zagrebačkog holdinga zbog kršenja kolektivnog ugovora. Svim zaposlenicima Zagrebačkog holdinga ugovorom je zajamčena božićnica od 2884,87 kuna, ali isplaćeno im je samo 1250 kuna. Sindikalisti tvrde kako je gradonačelnik samovoljno poslao naputak da je nemoralno da im se u ovim okolnostima isplati božićnica.

- A ljudima u Holdingu bih poručio da više rade, a da manje organiziraju pressice i manje se slikaju jer da to rade kod privatnika, to bi radili samo jednom... Oni nisu manekeni, nego djelatnici gradskih službi koji imaju plaću 30 posto više nego bilo koji grad u Republici Hrvatskoj. To moraju biti svjesni toga. To se odnosi i na mene, i bilo bi i meni bolje da se manje slikam, a da više delam, a njima isto tako - rekao je Bandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bandić je istaknuo da po KU djelatnici Gradske uprave, njih 11.000, prima 2500 kuna božićnicu i regres, a po KU Holdinga primaju 6900.

Na pitanje zašto onda nije ranije promijenio KU, rekao je da je znao ranije, onda bi to ranije promijenio.

"Kada sam doznao, povukao sam potez i pod cijenu moje abdikacije neću odustati od toga jer nema radnika drugog i prvog reda u Gradu, ima samo prvog reda", kazao je.

"A oni rade u istom gradu, isti posao. Postavlja se pitanje etike i morala. Pa pitajte te ljude - gdje im je etika i moral?", kazao je Bandić.

- Koje su to okolnosti? Božićnica je regulirana kolektivnim ugovorom i Bandić zna da se ugovor mora ispoštovati - kaže Hercigonja. Mirjana Kaltak iz Sindikata Čistoća Zagreb dodala je da joj je Bandić osobno rekao da ne kani isplatiti ostatak.

- Ako se božićnice ne isplate, uslijedit će tisuće tužbi, na sudu će izgubiti i morat će platiti od 10 do 15 milijuna kuna sudskih troškova i kamata - dodao je Dražen Jović iz Sindikata ZET-a.

Bandić odgovara: “U Gradskoj upravi imaju 2500 kuna božićnice i regresa, a u Holdingu 6900 kuna. Je li to pravedno?”. Dodao je da će razgovarati.

- Ali to je to što će dobiti. Promijenit ćemo kolektivni ugovor, a na stolu će tad biti još nešto, manje plaće za pet posto - rekao je Bandić.      

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.