Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sindikati: Tražite plaću u vrećici i izbjegnite kamate

None Foto: 24sata

Sindikati kažu da takav građanski neposluh ima zakonsko uporište te da bi se porezi i doprinosi uplaćivali normalno, a banke bi morale razmisliti

Sindikati su predložili novu antirecesijsku mjeru kojom pozivaju poslodavce da plaće isplaćuju u platnim vrećicama. Na taj bi se način izbjeglo isplaćivanje plaća preko bankovnog računa, ali i, kako kažu, dužničko ropstvo. Sindikati kažu da takav građanski neposluh ima zakonsko uporište te da bi se porezi i doprinosi uplaćivali normalno, donosi Večernji list. Siniša Kuhar, tajnik SDLSN-a kaže kako bi građani sami mogli birati način isplate, a bankama bi izostali priljevi na koje mjesečno računaju pa bi malo i razmislili o visini kamata.

Komentari (7)
  • e to bi bilo dobro, ali onda bi banke ukinule dozvoljene minuse (od kojih ljudi i žive) zbog prestanka stalnog priljeva i onda bi tek nastao kaos.

    17. 6. 2009,   09:15
  • Onaj tko živi od bankovnog minusa i treba ga izgubiti, jer će tek tada skužiti koliko love ima. Minus se ne isplati jer posudiš samo jednom, a kamate plaćaš doživotno. !

    17. 6. 2009,   09:20
  • he he he ima tu i debele istine ! ja sam za.

    17. 6. 2009,   09:13