Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Siniša Hajdaš Dončić i Martina Dalić primili doktorske diplome

None Foto: Željko Lukunić/Pixsell 2

Bivša ministrica financija i aktualni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture na Sveučilištu u Splitu primili su svoje doktorske diplome, zajedno s još 97 kolega

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i bivša ministrica financija Martina Dalić u petak su, zajedno s još 97 doktora znanosti, primili svoje diplome na splitskom Sveučilištu. 

Ministar Hajdaš Dončić je doktorirao na temi "Turistički klaster kao model endogenog lokalnog razvoja" te je kazao kako je rad pripremao tri godine. Bivša ministrica Dalić obranila je rad na temu "Veličina i struktura javnih rashoda i njihov utjecaj na kretanje ekonomskih aktivnosti". Također je rekla kako joj je nedostajalo vremena da se posveti doktoratu dok je bila ministrica.

Za promociju doktora znanosti studenti su trebali izdvojiti 1000 kuna u koje su im uračunate diplome i domjenak, što je nekima bilo previše. 

Dalić je kazala kako treba biti svjestan da iza procesa stjecanja znanja stoje određeni troškovi. 

Hajdaš Dončić ima suprotno mišljenje. 

- Smatram da bi školstvo i zdravstvo zapravo trebalo biti besplatno. I doktorati i znanstveni magisteriji bi trebali biti puno, puno jeftiniji i dostupniji svim građanima - rekao je ministar. 

Komentari (35)
  • Bravo majstore dok se ti španciraš u Splitu i uzimaš diplomu za nešto što nema veze sa tvojim resorom U HRVATSKIM ŽELJEZNICAMA IDE OVAKAV SLUŽBENI DOPIS Poštovani. Plaća za veljaču 2013.g. neće biti isplaćena danas zbog nedostatka sredstava. Uprava i stručne službe poduzimaju sve aktivnosti kako bi se prikupila potrebna sredstva i plaća isplatila što prije. Molim da informaciju prenesete radnicima uz zamolbu Uprave za razumijevanje. Informacija će biti objavljena na portalu. Lp

    15. 3. 2013,   14:40
  • auuuuuu ..... vidi slike vidi namještaja..... grčki i rimski filozofi bi se postidjeli

    15. 3. 2013,   14:35
  • Blago nama...sve doktor do doktora, a Hrvatska sve bolesnija...

    15. 3. 2013,   15:01