Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sinj: Jaka bura otpuhala avion s piste na automobil

None Foto: Miranda Čikotić 15

Iskusnog pilota, čini se, prevarila je bura koja ga je skrenula prema automobilu. Vozačica i suvozač u koje se zaletio avionom sad se smiju nesreći

Sad nam je sve ovo smiješno, ali kada se avion zaletio u nas, prestravili smo se. Pokušala sam ubrzati, ali već je bilo kasno, kazala je Tereza Batur (21) iz Zadra koju smo zatekli na mjestu nesreće. S njom je u automobilu bio njezin mladić Mario Kamber (21). Oboje su iz ove nesvakidašnje nesreće, na sreću, izašli bez ozljeda. Prilikom slijetanja na sinjski hipodrom Piket 600 kilograma težak sportski avion marke Piper Cub sudario se u subotu oko 14.15 s Terezinim Passatom. Pilot Ivan Strukan (35) iz Zagreba, vjerojatno zbog jake bure, izgubio je kotrolu nad avionom. Izletio je na lokalnu cestu Sinj-Otok.
- Ma bila je kolona. Sigurno pet, šest auta. Pa di baš u mene udari! - zapitala se Tereza.
Zrakoplov koji je inače vlasništvo aerokluba Split potpuno je uništen. Pilot je prebačen u sinjsku bolnicu. Zašto je avion umjesto na pistu sletio na cestu još se ne zna. Očevid je jučer ujutro završen, a obavio ga je istražitelj za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović. On za sada smatra da je jaki nalet bure kriv za ovaj bizarni sudar aviona i automobila.

Komentari (4)
  • kad avion nije bio na servisu,,treba disk pločice mijenjati..

    13. 10. 2007,   17:57
  • Sigurno bu murja rekla da je pilot brzo vozio avion, odnosno nije prilagodio vožnju vremenskim uvjetima na cesti!!!!

    13. 10. 2007,   19:27
  • svakakvih nesreča na hrvatskim cestama......

    14. 10. 2007,   05:53