Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sinjanka Lana napisala je knjigu sa samo 13 godina

None Foto: M.Čikotić 3

Lana Lončar postala je najmlađa hrvatska prozna spisateljica. Sestra je Sinjanke Senke iz Big Brothera. Knjiga govorio o ljubavi prema kujici

Njezine zapise pročitao je otac Darko, i sam poeta u duši. Kćerin dnevnik odnio je ravnatelju škole iz Sinja Nikoli Vučkoviću, koji je u Laninoj prozi također prepoznao potencijal. Mnogobrojni pozivi i pregovori urodili su plodom. Izdavanjem knjige “Luna i djeca u potrazi za srećom” Lana Lončar (13) postala je najmlađa hrvatska prozna spisateljica. Čestitke i najljepše želje Lani je uputio i ministar Primorac. Junakinja knjige kuja Luna danas je udomljena u Osijeku i Lani jako nedostaje.
- Udaljenost nije umanjila moju ljubav prema najboljoj prijateljici Luni - rekla je Lana na promociji, na koju je došla i njezina sestra Senka, protagonistica zadnjeg Big Brothera i odnedavno novinarka Radija Slavonski Brod.
Lončarevi kažu kako nisu ni slutili da će druženje Lane i Lune biti ovjekovječeno na gotovo 200 stranica maštovite knjige za djecu o ljubavi i prijateljstvu.

Komentari (1)
  • Svaka čast i samo naprijed.Sretno!

    8. 6. 2008,   13:04