Obavijesti

News

Komentari 8

Sinovac mu oprostio što ga je stisnuo autom i pokušao ubiti

Ante Horvat (51) pucao je lani u glavu Gianniju Rukavini kojem su jedva spasili život. Nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zatvora

VIDEO

Nakon što se njegov sin Christian Morić 16. srpnja 2018. u Slavonskoj ulici u Slavonskom Brodu potukao sa njegovim sinovcem Giannijem Rukavinom, Ante Horvat (51) je u Citroenu C4 krenuo za Rukavinom.

Ovaj je ušao u dvorište obiteljske kuće Zlate Lazić, no Horvat je autom razbio kapiju i automobilom sustigao sinovca koji je izbjegavajući udar automobila pokušao preskočiti zid dvorišne ograde. No Horvat ga je automobilom stisnuo uz zid ograde. Potom je kroz prozor vozačevih vrata jednom rukom uhvatio Rukavinu za majicu, a drugom mu je rukom iz nepoznatog vatrenog oružja kalibra 7,65 mm ispalio hitac u glavu.

Rukavina je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu u vidu prostrjelne rane lica s kompliciranim lomom donje čeljusti i akutnog zatajenja disanja.

Županijski sud u Slavonskom Brodu Horvata je proglasio krivim za pokušaj ubojstva te ga presude na temelju sporazuma stranaka nepravomoćno osudio na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci. Godinu i pet mjeseci morat će u zatvor, a ostatak kazne se neće izvršiti ukoliko u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sud je, piše u obrazloženju presude, utvrdio da su se okrivljenik i oštećeni tijekom vođenja ovog postupka pomirili, te da oštećenik ne postavlja imovinskopravni zahtjev prema okrivljeniku, a zbog čega sud o istom niti nije odlučivao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.