Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sinovac mu oprostio što ga je stisnuo autom i pokušao ubiti

Ante Horvat (51) pucao je lani u glavu Gianniju Rukavini kojem su jedva spasili život. Nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zatvora

Nakon što se njegov sin Christian Morić 16. srpnja 2018. u Slavonskoj ulici u Slavonskom Brodu potukao sa njegovim sinovcem Giannijem Rukavinom, Ante Horvat (51) je u Citroenu C4 krenuo za Rukavinom.

Ovaj je ušao u dvorište obiteljske kuće Zlate Lazić, no Horvat je autom razbio kapiju i automobilom sustigao sinovca koji je izbjegavajući udar automobila pokušao preskočiti zid dvorišne ograde. No Horvat ga je automobilom stisnuo uz zid ograde. Potom je kroz prozor vozačevih vrata jednom rukom uhvatio Rukavinu za majicu, a drugom mu je rukom iz nepoznatog vatrenog oružja kalibra 7,65 mm ispalio hitac u glavu.

Rukavina je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu u vidu prostrjelne rane lica s kompliciranim lomom donje čeljusti i akutnog zatajenja disanja.

Županijski sud u Slavonskom Brodu Horvata je proglasio krivim za pokušaj ubojstva te ga presude na temelju sporazuma stranaka nepravomoćno osudio na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci. Godinu i pet mjeseci morat će u zatvor, a ostatak kazne se neće izvršiti ukoliko u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. 

Sud je, piše u obrazloženju presude, utvrdio da su se okrivljenik i oštećeni tijekom vođenja ovog postupka pomirili, te da oštećenik ne postavlja imovinskopravni zahtjev prema okrivljeniku, a zbog čega sud o istom niti nije odlučivao.

Komentari (8)
  • Kakve mi sudove imamo,ovaj je trebao dobit 8 godina zatvora, budimo realni ono što je daruvarac napravio je za svaku osudu a on je dobio 5 godina,pucati nekome u glavu je daleko teže a ovaj suđen uvjetno.Država je katastrofa,i šta sud briga jel ovaj njemu oprostio,pa valjda sud sudi po zakonima.

    1. 4. 2019,   17:37
  • U Hrvatskoj je necak, a ne sinovac.

    1. 4. 2019,   17:39
  • Tko je tu kome tata, pa svi razlicicta prezimena imaju

    1. 4. 2019,   17:20