Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sirijske snage sporo napreduju u enklavi Islamske države

None Foto: Aboud Hamam

Sporo napredujemo jer je mnogo snajperista i veliki broj nagaznih mina na područjima na kojima se odvijaju borbe, rekao je zapovjednik Adnan Afrin

Sirijski borci polako, uz potporu SAD-a, ulaze u posljednji džep Islamske države na istoku Sirije kako bi izbjegli žrtve, rekao je u ponedjeljak njihov zapovjednik.

- Sporo napredujemo jer je mnogo snajperista i veliki broj nagaznih mina na područjima na kojima se odvijaju borbe - rekao je zapovjednik Adnan Afrin, viši zapovjednik te milicije koju podržava SAD.

Boys walk at al-Hol displacement camp in Hasaka governorate SUKOB Logor u Siriji: Ekstremistice ISIL-a napale druge žene

Riječ je o enklavi Baghuz, skupini kuća na obalama Eufrata kod iračke granice gdje borci Islamske države još drže pozicije. Izvjestitelj Reutersa javlja da ga nadlijeću ratni zrakoplovi, da se iznad naselja nadvija dim i čuje sporadična pucnjava. 

Sirijske demokratske snage (SDF) polako napreduju otkako su nastavile napad kasno u nedjelju. Ubile su i ozlijedile puno džihadista, rekao je Afrin.

FILE PHOTO: A fighter of the ISIL holds a flag and a weapon on a street in Mosul ISTRAGA Posljednje uporište ISIL-a u Siriji: Našli masovnu grobnicu

Akcija se nastavila u ponedjeljak zajedno sa zračnim napadima međunarodne koalicije, no napreduje se sporo jer SDF želi završiti akciju s minimalnim gubicima, rekao je.

Poraz Islamske države u Baghuzu bit će važna prekretnica u borbi protiv te organizacije i označiti kraj njezine dominacije na tom području.

No, Islamska država već je pokazala da će i dalje biti velika sigurnosna prijetnja jer je izvela niz napada u Iraku i Siriji.

 

Komentari (5)
  • Sirijske snage!? Riječ je samo o jednoj odabranoj miliciji.

    11. 3. 2019,   15:43