Obavijesti

News

Komentari 22

Širio vjeru okružen polugolim 'mačkicama': Uhitili vođu kulta

TURSKA: Optužbe koje mu se stavljaju na teret su brojne, a uključuju seksualno zlostavljanje, seksualne napade, otmice, ucjene, prevare, pranje novca, iskorištavanje religijskih osjećaja...

VIDEO

Adnan Oktar, navodni vođa turskog seks-kulta  koji je propovijedao na televiziji i pritom uvijek bio okružen zgodnim ženama, svojim "mačkicama", uhićen je u utorak u Istanbulu. Policija ga je izvela iz njegova vile u elitnoj četvrti Cengelkoy. 

Optužbe koje mu se stavljaju na teret su brojne, a uključuju seksualno zlostavljanje, seksualne napade, otmice, ucjene, prevare, pranje novca, iskorištavanje religijskih osjećaja...

- Sve za što me terete je laž. To je zavjera, igra britanskih lobista, poručio je prilikom privođenja.

Oktar je kreacionist koji odbacuje Darwinovu teoriju evolucije, a pod imenom Harun Yahya napisao je i knjigu od 770 stranica "Atlas stvaranja". Turska javnost upoznala ga je tijekom 1990-h kao lidera sekte upletene u nekoliko seks-skandala zbog kojih se našao pod istragom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istanbulska policija tijekom godina prikupila je dokaze protiv Oktara i 234 sljedbenika. Uhitili su ga dok je pokušavao pobjeći. U njegovoj vili pronašli su i oružje.

Turska agencija Anadolu potvrdila je da je u ovoj opsežnoj akciji na 120 adresa diljem države uhićeno 166 ljudi. Prethodilo joj je gašenje Oktarovoh TV kanala na kojem je vodio islamske teološke rasprave okružen ženama, poznatijima kao "mačkicama".

Uvijek su bile provokativno odjevene, imale plavu kosu, a brojni dijelovi tijela bili su im "poboljšani plastičnim operacijama", piše Daily Mail.

Oktara je početkom godine tužio i Elvan Kocak, Turčin koji živi u Austriji. Tvrdi da mu je oteo dvije kćeri te da je jednu od njih vidio u njegovoj TV emisiji. 

Ceylan Ozgul, žena koje se ranije pojavljivala u Oktarovim emisijama, uspjela je pobjeći nakon deset godina provedenih u "kultu". Roditelje je preko društvenih medija upozorila da paze na svoju djecu.  
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović