Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Široko Polje: Rodila sina Marka u dvorišnom WC-u

None Foto: K.Petrić 5

Mirela Đambić (24) otišla je na zahod trudna, a vratila se s bebom u naručju. Rodila je 20 dana prije termina, a porod je trajao manje od 10 min

Nisam imala ni trudove ni bolove. Ujutro sam se ustala, nahranila kćer Ivanu i pošla u dvorišni zahod. Osjetila sam pritisak. Pukao mi je vodenjak i počela sam krvariti. Gotovo istog trena beba je krenula van i stigla sam samo čučnuti. Izletio je u trenutku i primila sam ga bojeći se da mi ne ispadne. Bila sam u šoku. Samo sam htjela što prije doći u kuću jer vani je bilo veoma hladno, kazala je neustrašiva i ponosna majka Mirela Đambić.
Rodila je 20 dana prije termina, a porod je trajao manje od deset minuta. Krvava i uplašena, pošla je prema kući, no nakon nekoliko koraka uhvatila ju je slabost. Nije više mogla koračati. Zazivala je suprugovu majku Katu.
- Skoro sam se onesvijestila kad sam vidjela taj prizor. Mirela je bila blijeda kao kreč, a maleni je plakao na sav glas. Nisam ga mogla odvojiti od nje zbog pupčane vrpce pa sam otrčala po škare - kaže baka Kata. Odmah je pozvala sina Ivicu i susjeda, koji je odvezao Mirelu i malenog Marka u bolnicu.

Komentari (15)
  • ti si gnome kurvin sin

    13. 2. 2008,   18:05
  • Ovaj porod je dokaz da žena, ako je disciplinirana, može roditi sama , i to na prirodan način... i bez umjetnih trudova, epiduralne analgezije, pa i bez ureza međice... Zbog svega navedenoga mnoge žene strahuju unaprijed od poroda... a porod je prirodan proces, a ne - kako se to radi u nekim bolnicama (čast iznamkama) > porod \"kao na traci\", kao da je žena došla u tvornicu, a ne na mjesto gdje dolaze novi životi na svijet...

    13. 2. 2008,   19:15
  • čestitke!

    13. 2. 2008,   23:55