Obavijesti

News

Komentari 84

Siromašnima pripremio odojke: 'Odučio sam nekoga usrećiti...'

Siromašnima pripremio odojke: 'Odučio sam nekoga usrećiti...'
3

Odlučili smo nekome pomoći, nekog usrećiti - govori nam Siniša. Uzgojem crnih slavonskih svinja počeo se baviti prije tri godine. Siniša je otac troje djece i nezaposlen je posljednjih 10 godina

VIDEO

Ima dječice čiji su roditelji u teškoj situaciji. Zato smo im željeli uljepšati blagdane. U nedjelju smo supruga Ana i ja sjedili i pili kavu te zajedno odlučili darovati dva odojka za Božić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

Priča nam to Siniša Salopek (42) iz Potoka Tounjskoga, koji je u utorak zamolio prijatelje na društvenoj mreži da mu pomognu pronaći potrebite obitelji kako bi radost Božića i oni osjetili. Povod je jednostavan, ali najljepši.

- Odlučili smo nekome pomoći, nekog usrećiti - govori nam Siniša. Uzgojem crnih slavonskih svinja počeo se baviti prije tri godine. Siniša je otac troje djece i nezaposlen je posljednjih 10 godina. Prije više od četiri godine zaposlio se u Irskoj. Bio je zadovoljan životom, poslom i plaćom. Ali najmlađem sinu teško je pala razdvojenost od tate. Siniša o tome nije dvojio. Vratio se svojoj obitelji.

- Radila je samo supruga. Da nam olakšam situaciju, počeo sam uzgajati svinje za naše potrebe. Počeli smo s dvije krmače, a danas ih imamo dovoljno za svoje potrebe i za prijatelje. Želja mi je proširiti uzgoj i proizvoditi krajnje proizvode za prodaju. Meso je puno kvalitetnije od bijele svinje, a i uzgoj je dugotrajniji jer se svinje tove 18 mjeseci - govori Siniša.

U manje od 24 sata pronašli su dvije obitelji.

- Jedan odojak ide obitelji u Tounj, oba roditelja su nezaposleni, a imaju šestero djece. Drugi ide obitelji u Ogulinu, također su u teškoj su situaciji, a imaju troje djece. Kad možemo, moramo pomoći. Puno je obitelji koje nemaju ni za hranu. Drago mi je što sam mogao nekog usrećiti, a ako budem mogao, nagodinu ću dati još i više - kaže Siniša. Odojke će pripremiti za pečenje i u nedjelju ih odnijeti obiteljima da se sa svojom djecom pogoste.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.