Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sisački monstrum neće izaći iz zatvora: Odgođena je rasprava

None Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Sutkinja Županijskog suda u Varaždinu odlučila je odgoditi dvije rasprave jer se optuženi Dario Šišaković požalio na bolove nakon dužeg sjedenja. Srđan Mlađan trebao je svjedočiti

Okrivljeni Dario Šišaković i svjedok Igor Matanović koji izdražava zatvorsku kaznu u kaznionici Lepoglava zbog ubojstva oca i maćehe, na raspravu Županijskog suda u Varaždinu privedeni su s lancima na nogama i lisicama na rukama uz jaku pratnju osiguranja.

Šišakoviću se sudi zbog pokušaja ubojstva Roberta Matanića 2015. godine u teretani Kaznionice u Lepoglavi, kojeg je udario metalnim utegom u desnu stranu glave. Matanić je nakon udarca pao u komu i do sada se nije oporavio. Kako mu prvog dana nije uspjelo prekinuti raspravu razno raznim zahtjevima, u svom je naumu Šišaković to ipak uspio drugog dana, te je sutkinja prekinula raspravu.

SiSAČKI MONSTRUM Mlađan izlazi iz zatvora: Mora svjedočiti na suđenju ubojici

Zatražit će dodatno vještačenje zbog Šišakovićevih bolova u lijevom kuku.

Najprije je Šišaković zatražio izuzeće suca porotnika, jer su dopustili predsjednici vijeća da mu uskrati pravni lijek, a potom opet isključenje javnosti zbog zaštite privatnog i obiteljskog života njega i svjedoka Matanovića. Kada mu je sud to odbio, imao je novih zahtjeva.

- Na izdržavanju kazne u Glini sam se u petak poskliznuo na led i imam modricu u promjeru 10 centimetra na lijevom luku. Zbog boli se jučer nisam mogao koncentrirati na raspravi pa sam se svjedoku obraćao sa ti. Jučer sam sjedio 12 sati i trpio jake bolove zbog toga cijelu noć. Unatoč analgeticima nisam mogao spavati. Inzistiram da sudu pokažem svoju modricu na kuku i da je novinari slikaju. Išao sam kod liječnika u zatvoru u Glini koji me pregledao, preporučio analgetike po potrebi i poslao kod ortopeda u Glinu. Ortoped me nije htio uputiti na slikanje kuka. Rekao mi je da kod njega svakodnevno dolaze babe sa slomljenim kukom a da ja ne izgledam kao one. Nisam shvatio da li je mislio da ja ne izgledam kao baba ili kao da imam slomljen kuk. Osim toga, jučer sam vas tražio 3 puta pauzu tijekom suđenja zbog gableca, pa sam osim bolova u kuku, bio i gladan - rekao je Šišaković sutkinji koja vodi postupak protiv njega.

Kako nije imao lijeničku dokumentaciju od ozljede kuka nakon pada u petak, sutkinja je zatražila od Kaznionice u Glini da se ta dokumentacija što prije pošalje. Nakon što je stigla liječnička dokumentacija, a budući da iz nje proizlazi da Šišaković mora na operaciju kuka prema ranijim nalazima a koja još nije zakazana, odlučila je prekinuti raspravu i zatražiti dodatno vještačenje o tome da li Šišaković može zbog bolova pratiti suđenje. Nakon nalaza vještaka, zakazat će novu raspravu.

U četvrtak je na suđenju trebao svjedočiti i Srđan Mlađan, trostruki ubojica, kao svjedok. 

Komentari (22)
  • Ne vidjeli svijetlo dana nikada

    30. 1. 2019,   11:28
  • Vratiti ih dozivotno u zatvor, pa nek leze, ne moraju sjedit da ih ne zabole ledja.

    30. 1. 2019,   13:34
  • taj ako izadje ubrzo ce opet nekoga ubiti

    30. 1. 2019,   13:18