Obavijesti

News

Komentari 29

Šišljagić se nije htio nagoditi, suđenje mu počinje 12. travnja

Šišljagić se nije htio nagoditi, suđenje mu počinje 12. travnja
1

USKOK je podigao optužnicu protiv župana osječko-baranjskog i još dvojice njegovih bivših suradnika, Martina Marolina i Zlatka Maksimovića, za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti

VIDEO

Nakon što je početkom rujna prošle godine USKOK podigao optužnicu protiv župana osječko-baranjskog Vladimira Šišljagića i još dvojice njegovih bivših suradnika, Martina Marolina i Zlatka Maksimovića, za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te pomoganja u tim djelima kojima je Županiji tijekom 2011. i 2012. godine nanesena šteta od ukupno 122 tisuće kuna, u srijedu, na drugom pripremnom ročištu, Vladimir Šišljagić je odbio nagoditi se s Uskokom tako da sucu Krunslavu Barkiću nije preostalo ništa drugo nego konačno zakazati početak suđenja, i to 12. travnja. 

Osim njega, USKOK tereti i Martina Marolina, bivšeg pročelnika županijske Agencije za razvoj i Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, koji se također "zauzeo stav prema optužbi da se ne osjeća krivim, te Zlatka Maksimovića, nekadašnjeg predsjednika Županijske skupštine.

Šišljagića i Marolina se tereti da su od vlasnika nekoliko tvrtki, uglavnom malih poduzetnika, s područja Osječko-baranjske županije, kojima će biti isplaćena financijska pomoć, odnosno bespovratna sredstva iz županijskog proračuna, tražili da im zauzvrat predaju do 80 posto isplaćenog iznosa. 

USKOK je do prvih saznanja o svemu došao tijekom istrage koja se vodila protiv Zlatka Maksimovića zbog uzimanja mita, a za što je nepravomoćno osuđen na Županijskom sudu u Osijeku na devet mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zlatka Maksimovića se tereti za posredovanje, a on se početkom veljače na prvom pripremnom ročištu na osječkom Županijskom sudu nagodio s Uskokom i priznao krivnju pa je osuđen na uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.

Šišljagića i Marolina se, pak, tereti za izravno preuzimanje novca koji je, navodno, predavan na različitim mjestima, pa i u Šišljagićevoj kući, gdje mu je, tvrdilo se u medijima, donesen u tepsiji s burekom.

Kad su se prvi put pojavile te informacije, Šišljagić je bio burno reagirao te na konferenciju za novinare donio tepsiju s burekom sprdajući se Uskokovom istragom i fotografijom sebe, objavljenoj u dnevnom tisku, na kojoj je bilo vidljivo kako u kuhinji svoje kuće pere posudu u kojoj je, uz mito, primio i burek.

- Vjerojatno je mito bilo u bureku! Možda sam ga i pojeo zajedno s novcem - prokomentirao je tada Šišljagić dodajući da nisu napisali da on obožava jogurt te da bi teško pojeo burek bez jogurta.

Nakon što je sud potvrdio optužnicu krajem 2015. godine, Vladimir Šišljagić je ponovio da se apsolutno ne osjeća krivim te da "nikome nije ništa ukrao niti otuđio, pa ni u ovom slučaju koji mi USKOK stavlja na teret".

- Na sudu ću dokazati svoju nevinost i da je to obična konstrukcija i laž, u cijeloj priči nema ni trunke istine - rekao je Šišljagić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a