Obavijesti

News

Komentari 44

'Sjećamo se slavnih vremena, vjerujemo da ista takva slijede'

'Sjećamo se slavnih vremena, vjerujemo da ista takva slijede'
6

Vrh ogulinskog HDZ-a i HDZ-a Karlovačke županije zahvalio se premijeru Andreju Plenkoviću što je došao uveličati proslavu 29. obljetnice osnutka HDZ-a Karlovačke županije.

VIDEO

Vrh ogulinskog HDZ-a i HDZ-a Karlovačke županije zahvalio se premijeru Andreju Plenkoviću što je došao uveličati proslavu 29. obljetnice osnutka HDZ-a Karlovačke županije.

- Trećina hrvatske Vlade je u Ogulinu, sjećamo se pred 30-ak godina onih slavnih vremena sa vjerom da nam jednako tako dobra vremena slijede - rekao je Damir Jelić, predsjednik županijske organizacije HDZ-a i župan Karlovačke županije u Ogulinu gdje se u subotu u sportskoj dvorani svečano obilježava 29. obljetnica osnutka HDZ-a Karlovačke županije na kojoj prisustvuje i predsjednik stranke i hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Upitan da komentira snagu HDZ-a u Karlovačkoj županiji i u Ogulinu Jelić je rekao da HDZ u Karlovačkoj županiji u ovih 30-ak godina nije nikada imao natpolovičnu skupštinu, a sada je ima.

- Mislim da je to sasvim dovoljno, ali niti toga ne bi bilo da nemamo ovakve temelje, a danas slavimo 29 godina tih temelja koji su vrlo i iznimno čvrsti, zapravo jedinstveni na području cijele Republike Hrvatske. - rekao je Jelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ogulin: HDZ Karlovačke županije svečano obilježio 29. godinu osnutka

Predsjednik ogulinske organizacije stranke Tomislav Lipovšćak je kazao da je zahvalan što je predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade Andreju Plenković, kao i kompletno vodstvo danas u Ogulinu i što su ih odlučili podržati.

- Zahvalan sam ne samo zbog dolaska, nego općenito i zbog svega što ova Vlada na čelu s g, Plenkovićem radi i što je učinila i što nam daje potporu i u Ogulinu i u projektima koji se spuštaju i podupiru sa državne razine, također i Damiru Jeliću predsjedniku županijske organizacije i županu Karlovačke županije na svemu onome što je Ogulinu kroz županijske projekte 407 za 047 u ovom razdoblju dobio i onoga što nas slijedi u idućih nekoliko godina. - rekao je Tomislav Lipovćak, a odgovarajući na pitanje što očekuje od predstojećih izbora za Gradsko vijeće Ogulina rekao da očekuju pobjedu, a nadaju se i boljim rezultatima od prethodnih. Uz predsjednika stranke obljetnici su prisustvovali i potpredsjednik stranke Milijan Brkić, tajnik Lovro Kuščević, ministri Nada Murganić, Tomo Medved i Tomislav Ćorić, te počasni građanin Ogulina Vladimir Šeks, predsjednici organizacija stranka, kao i brojni članovi stranke.

'Naša lista u Ličko-senjskoj županiji bit će pobjednička'

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je u Gospiću, na predizbornom skupu za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, podržao predstavljene kandidate koalicijske liste predvođene HDZ-om, ustvrdio je da će njihova lista biti pobjednička te da su izbori u taj županiji bili nužni kako bi se uredili odnosi među političkim akterima jer je, kako je rekao, bilo nerazumljivih poteza pa stvari nekada jednostavno treba dovesti na čistac.

Za predizborni program liste HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS, koju predvodi Marijan Kustić, Plenković je rekao da pogađa bit, jer toj županiji treba ravnomjeran razvoj i stvaranje preduvjeta za demografsku revitalizaciju i da će to biti pobjednička lista, sa osvojenih 50 posto mandata.

Naglasivši da Ličko-senjska županija pokriva deset posto Hrvatske, a ima samo 50.000 stanovnika, Plenković je pozvao više stotina okupljenih članova i simpatizera stranke, kao osvjedočene domoljube,  da upravo zbog toga prigrle činjenicu da nam je potreban europski put i injekcija europskih fondova, odnosno da vjeruju u redistribucijsku snagu EU proračuna, da bi slabiji stigli razvijenije.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije i nositelj liste Marijan Kustić komentirao je izjavu iz HDZ-a izbačenog Darka Milinovića da je na njegovoj nezavisnoj listi 74 posto članova HDZ-a te rekao kako će se ubrzo na izborima vidjeti njihova snaga.

Izrazio je zadovoljstvo što je kandidirano deset lista, devet pravovaljanih, jer to ukazuje na otvorenost i demokraciju, te da će HDZ nakon pobjede pružiti ruku suradnje svima, za bojitak Ličko-senjske županije.

Ministar uprave Lovro Kuščević napomenuo je da se svaki član HDZ-a koji se kandidira na bilo kojoj listi, bez dogovora sa strankom, automatski isključuje iz HDZ-a i da je tu statut stranke jasan,

Plenković: Pravična nagodba i zadovoljština za Franu Lučića

Odgovarajući novinarima na pitanja, Plenković je rekao da će lista HDZ-a za Europski parlament biti formirana do kraja ožujka, do kada će se održati sjednice Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora, te najavio uvjerljivu pobjedu, jer će na listi biti vrlo kompetentni i uvjerljivi kandidati.

Govoreći o žalbi DORH-a na presudu i obeštećenju za jedinog preživjelog vatrogasca u kornatskoj tragediji Franu Lučiću, Plenković je rekao da je o tome razgovarao s ministrom pravosuđa i da želi da se postigne pravična nagodba i pravična zadovoljština za tragediju.

Za nova zakonska rješenja vezana uz "slučaj franak"  i najavljene prosvjede, Plenković je rekao da se o tome razgovara kontinuirano: banke, zainteresirane udruge i Ministarstvo financija.

Plenković je prije skupa u Gospiću bio na proslavi 29 obljetnice osnutka HDZ-a Ogulin, u sklopu koje je na Trgu hrvatskih rodoljuba položio vijenac i zapalio svijeću hrvatskim braniteljima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag