Obavijesti

News

Komentari 129

Bandiću bilo ugodno, Jeleniću žao što se nije ranije raspitao

Bandiću bilo ugodno,  Jeleniću žao što se nije ranije raspitao
1

Raspored sjedenja u HNK-u komentirali su i Dario Juričan te Davor Bernardić, dok su ministri Plenkovićeve Vlade ranije u petak bili bez komentara

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i optuženik USKOK-a te Dražen Jelenić, glavni državni tajnik, sjedili su u četvrtak navečer jedan kraj drugog u loži u HNK, zajedno s drugim najvišim europskim i hrvatskim dužnosnicima. 

Milan Bandić je tijekom posjeta Zagrebačkom Zoološkom vrtu na pitanje je li znao da će sjediti kraj Jelenića rekao da mu je bilo ugodno u loži. 

Tužitelj i optuženik zajedno u loži HNK. To je slika Hrvatske
Tužitelj i optuženik zajedno u loži HNK. To je slika Hrvatske

- Predstava je bila fenomenalna, sjedio sam u loži broj sedam, tamo gdje su smješteni dužnosnici Vlade po protokolu pa i sudomaćina grada Zagreba koji je isto mislim sjedio sa mnom i s dva potpredsjednika Sabora. Protokol Vlade RH je smjestio gradonačelnika tamo gdje treba. Inače čelo je tamo gdje ja sjedim - rekao je Bandić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje je li mu bilo neugodno obzirom na optužbe koje kruže, Bandić je rekao da je to "još manje bitno" te da njemu ništa nije neugodno. 

Glavni državni odvjetnik sjedio tik uz osumnjičenika Bandića
Glavni državni odvjetnik sjedio tik uz osumnjičenika Bandića

- Nije '45., '46... Ne možete vješati čovjeka - rekao je. 

Dražen Jelenić, doznaje Dnevnik Nove TV od izvora bliskih njemu, nije mogao promijeniti mjesto sjedenja jer su sva druga bila zauzeta. No, kako je i sam priznato, pogreška je što se nije ranije raspitao o redosljedu sjedenja. Kako piše Dnevnik, Jeleniću do sad nikada nije bio u toj situaciji i vjerovao je da će protokol voditi računa o tome. 

- Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske smatra kako je ostanak u loži prema dodijeljenom mu rasporedu protokola, a s kojim prethodno nije bio upoznat, bila primjerena reakcija na događanju tako visokog međunarodnog ranga, ali je kao reakciju na neprimjeren raspored sjedenja uputio danas Vladi Republike Hrvatske odnosno uputio je pismo u kojem je, s obzirom da se radilo o osobi protiv koje državno odvjetništvo vodi kaznene postupke, izrazio negodovanje načinom na koji je bio uređen raspored sjedenja na navedenom događanju, čime je mogla biti pobuđena sumnja javnosti u samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini - piše u pripćenju DORH-a 

- Istovremeno, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske naglašava kako njegovo sjedenje u neposrednoj blizini drugog uzvanika protiv kojeg se vodi kazneni postupak, na događanju ovakvog karaktera u službene svrhe, ni na koji način ne utječe na postupanje državnog odvjetništva u određenom predmetu koje je, naglašavamo, propisano i vođeno isključivo odredbama relevantnih zakona - priopćili su. 

Ministri bez komentara 

O situaciji u HNK novinari su pitali i ministre koji su ranije u petak došli na sjednicu s članovima Europske komisije u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu. 

- Ne bih to komentirao, protokol je jedno, a mi se u ovom trenutku bavimo puno bitnijim stvarima - istaknuo je ministar gospodarstva Darko Horvat dok je ministar Štromar poručio da nije o tome razmišljao. 

No, o neobičnom rasporedu sjedenja oglasio se Dario Juričan

- Podržavam kako RH potkopava DORH i iživljava se na državnom odvjetniku Jeleniću. Isto su radili i Cvitanu. Malo nas je al' smo g**** - napisao je na svom Facebook profilu. 

Na istu temu se oglasio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. 

Juričan udario i na Beru: Kome ti to lažeš, kralju nečinjenja?
Juričan udario i na Beru: Kome ti to lažeš, kralju nečinjenja?

- Državni odvjetnik Jelenić trebao je odbiti mjesto pokraj USKOK-ovog optuženika Bandića, no danas se u društvu opterećenom aferama nevažnim predstavljaju i očito neprimjerene situacije. Povjerenje građana u institucije nemoguće je vratiti dok se događaju ovakvi propusti - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.