Obavijesti

News

Komentari 160

Sjekirom i nožem na policajce, htio ih je pregaziti traktorom

VRBOVEC: Dvojica policajaca su u petak poslijepodne došli na obavijesni razgovor kod G.B. (44) u njegovu kuću. Nakon pola sata izašao je u dvorište po nož i sjekiru

VIDEO

Policija je dovršila kriminalističko ispitivanje nad G.B. (44) koji je u petak pokušao ubiti dvojicu policajaca u svom dvorištu u Vrbovcu, javlja PU zagrebačka.

Policajci su u petak oko 17.40 sati posjetili muškarca u njegovom domu u Ulici Stara Kapela, radi prikupljanja informacija o jednom slučaju krađe.  U jednom trenutku tijekom razgovora 44-godišnjak je ustao te prijeteći ubojstvom izašao iz kuće, za njim su krenuli i policijski službenici te ga zatekli ispred kuće kako u rukama drži nož i sjekiru. 

Uz verbalne prijetnje sjekirom je zamahivao prema njima. Kako bi izbjegli napad, jedan od policajaca je otišao do službenog automobila i pozvao pojačanje. Osumnjičeni je potom sjeo u svoj traktor marke Belarus i u namjeri da ga udari krenuo prema vozilu. Policajac je uspio izbjeći izravan nalet traktora na službeno vozilo tako što je skrenuo s ceste. No G.B. je prednjim kotačem traktora zakačio branik vozila. 

Nakon što se policajac odvezao do susjedne kuće i izašao iz vozila do njega je traktorom ponovno došao 44-godišnjak te krenuo na njega. Policajac je zatim, uz prethodno upozorenje, ispalio dva hica u zrak, a osumnjičeni je prestao s napadom i vratio se traktorom prema svom dvorištu. U međuvremenu je došlo još 10 policajaca kao pojačanje te su uhitili napadača. Kako doznajemo, muškarac nije bio pod utjecajem alkohola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja G.B. je predan  pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava za pokušaj ubojstva službenih osoba i prisilu prema službenoj osobi. Muškarac je otprije poznat policiji po krađama i provalama, doznajemo od policije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.