Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sjekirom i nožem na policajce, htio ih je pregaziti traktorom

VRBOVEC: Dvojica policajaca su u petak poslijepodne došli na obavijesni razgovor kod G.B. (44) u njegovu kuću. Nakon pola sata izašao je u dvorište po nož i sjekiru

Policija je dovršila kriminalističko ispitivanje nad G.B. (44) koji je u petak pokušao ubiti dvojicu policajaca u svom dvorištu u Vrbovcu, javlja PU zagrebačka.

Policajci su u petak oko 17.40 sati posjetili muškarca u njegovom domu u Ulici Stara Kapela, radi prikupljanja informacija o jednom slučaju krađe.  U jednom trenutku tijekom razgovora 44-godišnjak je ustao te prijeteći ubojstvom izašao iz kuće, za njim su krenuli i policijski službenici te ga zatekli ispred kuće kako u rukama drži nož i sjekiru. 

Uz verbalne prijetnje sjekirom je zamahivao prema njima. Kako bi izbjegli napad, jedan od policajaca je otišao do službenog automobila i pozvao pojačanje. Osumnjičeni je potom sjeo u svoj traktor marke Belarus i u namjeri da ga udari krenuo prema vozilu. Policajac je uspio izbjeći izravan nalet traktora na službeno vozilo tako što je skrenuo s ceste. No G.B. je prednjim kotačem traktora zakačio branik vozila. 

Nakon što se policajac odvezao do susjedne kuće i izašao iz vozila do njega je traktorom ponovno došao 44-godišnjak te krenuo na njega. Policajac je zatim, uz prethodno upozorenje, ispalio dva hica u zrak, a osumnjičeni je prestao s napadom i vratio se traktorom prema svom dvorištu. U međuvremenu je došlo još 10 policajaca kao pojačanje te su uhitili napadača. Kako doznajemo, muškarac nije bio pod utjecajem alkohola.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja G.B. je predan  pritvorskom nadzorniku, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava za pokušaj ubojstva službenih osoba i prisilu prema službenoj osobi. Muškarac je otprije poznat policiji po krađama i provalama, doznajemo od policije.

Komentari (160)
  • Kada pročitam ovakve članke ne mogu a da se ne sažalim nad policijom kojoj zakonodavac nije dao nikakve ovlasti a mora biti pristojna i svašta trpjeti. Tako će se događati i ubuduće. Sigurno to ne bih napravio bivšoj yu policiji a kamoli američkoj jer bi već odavno bio u grobu.

    24. 8. 2014,   12:43
  • Da sam policajac i da netko krene na mene traktorom u namjeri da me zgazi ne bih pucao u zrak vec direktno u njega . To je napad na sluzbenu osobu i pokusaj ubojstva i svaki cin policajca bi bio samoobrana . E sad , da je to policajac i napravio sad bi bilo vec stotinjak komentara kako je policija uzela zakon u ruke i uglavnom bi se pljuvalo po policiji .

    24. 8. 2014,   12:41
  • A zasto policajci nose oruzje kad ga nesmiju upotrijebit? Đabe on puca u zrak, pa ne napadaju ga ptice

    24. 8. 2014,   12:53