Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sjekirom napao susjeda jer je parkirao na njegovo mjesto

Zato je na zagrebačkom Županijskom sudu dobio djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije i pol godine zatvora, ako presuda postane pravomoćna u zatvor će na minimalno pola godine

I. B. (63) iz Vrapča u svibnju 2015. napao je susjeda sjekirom i razderao mu majicu na prsima jer je bio iznerviran što se ovaj stalno parkira na njegovom mjestu. Na kraju je I. B. dobio batine od 20 godina mlađeg susjeda. U obrani je tvrdio da je sjekirom zamahnuo na košnice koje je mlađi muškarac imao u autu i slučajno mu zakačio majicu, piše Jutarnji.  

Zato je na zagrebačkom Županijskom sudu dobio djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije i pol godine zatvora, ako presuda postane pravomoćna u zatvor će na minimalno pola godine, a ostatak od dvije godine uvjetovan je trogodišnjim rokom kušnje.  

Sutkinja mu je odredila relativno nisu kaznu zbog niza olakotnih okolnosti među kojima je i činjenica da je u napadu on zadobio ozljede jer ga je susjed istukao, a u obzir je uzela i njegovu visoku dob, slabo zdravstveno stanje, smanjenu ubrojivost i to što ranije nije bio osuđivan.

Komentari (24)
  • Napasti sjekirom je strasno ali bezobrazni ljudi provociraju uzimajući si za pravo tuđi posjed koristiti kad poželi strašno.....

    8. 6. 2018,   10:11
  • Ima bahatih i bezobraznih vozača

    8. 6. 2018,   10:27
  • 2018g i oni još nisu pravomoćnu donjeli haha

    8. 6. 2018,   10:10