Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sjekirom udarao mačku: Protiv njega podnijeli kaznene prijave

Policija je izvijestila da je muškarac (33) udarao mačku po tijelu, a zatim ju odveo na obližnji poljski put. Mačku su pronašli ozlijeđenu. Osim policije, muškarca će prijaviti i Udruga za zaštitu životinja Spas

Varaždinski policajci sumnjiče 33-godišnjaka za kazneno djelo ubijanje i mučenje životinje. On je 21. kolovoza oko 19 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu hladnim oružjem udario mačku po tijelu, a zatim je automobilom odvezao na obližnji poljski put, gdje mačka nije pronađena. Nesretna životinja je ozlijeđena, a ozljede nisu okvalificirane, izvijestili su iz PU varaždinske.

Cijeli slučaj policiji je prijavila predsjednica Udruge za zaštitu životinja "Spas", Gordana Lacko koja nam je ispričala da je zaposlenik jedne varaždinske pizzerije u Optujskoj ulici sjekirom udario mačku, a potom je stavio u auto i odvezao u nepoznato. 

VLASNIK PIZZERIJE U VARAŽDINU: 'Ubio je mačića, to je gnjusno! Više ne radi u mom restoranu'

- Nazvao nas je čovjek i rekao da je s prozora svojeg stana vidio kako zaposlenik pizzerije na parkiralištu sjekirom ubija mačku. Odmah smo to prijavili policiji koja je brzo reagirala i izašla na mjesto događaja. Nazvala sam u pizzeriju i tražila čovjeka koji je to učinio i on mi je mrtav hladan rekao, da, ja sam to učinio. Činilo mi se da ne osjeća ama baš nikakvo kajanje. Jedino mu je važno bilo da to ne dospije u javnost zbog njegove djece - rekla nam je Gordana Lacko.

Objasnila je, da je navodno riječ o sivo tigrastoj maci koja je povremeno dolazila u pizzeriju, a djelatnici bi je hranili. Također je rekla, da je u automobilu kojim je prevozio macu bilo krvi, o čemu su posvjedočili i zaposlenici pizzerije.

STRAVA U VARAŽDINU Zaposlenik pizzerije sjekirom ubio macu: 'Da jesam, pa što'

- Osim što će policija protiv njega podnijeti kaznenu prijavu, i mi ćemo to učiniti kao Udruga - rekla je predsjednica Lacko. Policija mačku nije našla na mjestu gdje ju je ostavio osumnjičeni, pa se pretpostavlja da mačka ipak nije uginula, već je onako ozlijeđena negdje otišla.

Komentari (20)
  • Zašto ne napišete ime i prezime ?? Ovako kao da se i nije desilo. Žalosno

    30. 8. 2019,   11:23
  • U zatvor s njim .. a i vlasnik nije reagirao tako dugo dok nije doslo do medija. Inace bi doticni sigurno radio i dalje u pizzeriji. Poslije ubijanja jadnog macica htio ga spalit u krusnoj peci. Taj covjek ubiti necovjek je za psihjatriju. Odlazili smo cesto u tu pizzeriju al nikad vise .. kojim slucajem da je spalio macica u peci sta bi dalje pekao pizze u njoj. Pitanje kaj se sve radilo ako je vlasnik pizzerije sve zataskao tako dugo dok nije doslo u medije. Ma fuj,nikad vise tamo.

    30. 8. 2019,   11:33
  • I navodno,prvotno da sakrije dokaze je htio macu u krušnu peć.Ali drugi kolega je normalno bio zgrozen takvim prijedlogom i nije to dopustio

    30. 8. 2019,   12:26