Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sjelo 20 milijuna kuna: Radnici Cluba Adriatic dobili zaostatke

None Foto: Club Adriatic

Riječ je o 119 zaposlenika kojima je ukupno isplaćeno oko 20 milijuna kuna. To je rezultat sklopljenih sporazuma Uprave Cluba Adriatic d.o.o. sa sindikatom i radnicima

Svim radnicima Cluba Adriatic d.o.o. u ponedjeljak su sjeli na račune i preostali iznosi razlike plaća za proteklo desetogodišnje razdoblje. 

Za radnike Cluba Adriatic d.o.o. iz Makarske u ponedjeljak je okončana višegodišnja priča oko isplate razlike plaća za razdoblje od 1. svibnja 2008. do kraja lanjske godine. Riječ je o 119 zaposlenika kojima je ukupno isplaćeno oko 20 milijuna kuna.

To je rezultat sklopljenih sporazuma Uprave Cluba Adriatic d.o.o. sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao i nagodbom s radnicima. Predsjednik Uprave Cluba Adriatic Goran Fabris proljetos je krenuo u rješavanje tog pitanja, ali problemi s kompletiranjem dokumentacije i usklađivanje s poreznim i drugim zakonskim propisima odužili su završetak izračuna razlike u plaćama zaposlenicima u proteklom desetogodišnjem razdoblju.

U stalnoj komunikaciji s čelnicima obaju sindikata koji djeluju u tom makarskom kolektivu zaposlenici su redovito obavještavani o tijeku procesa.

- Važno je da smo okončali ispunjenje preuzete obveze prema svim radnicima Cluba Adriatic d.o.o. Sredstva za isplatu razlika u plaćama u proteklih deset godina smo osigurali na vrijeme, ali su problemi s dokumentacijom koju smo naslijedili odlagali provedbu ove odluke. Drago mi je da smo imali razumijevanje svih zaposlenika i sindikalnih predstavnika u Clubu Adriatic za konačno ispravljanje ovih dugova prošlosti - istaknuo je predsjednik Uprave Cluba Adriatic d.o.o. Goran Fabris.

Club Adriatic d.o.o. iz Makarske posluje u sastavu crikveničke hotelske Grupe Jadran koju su lani preuzela dva obvezna mirovinska fonda PBZ Croatia osiguranje d.d. i Erste plavi d.d., povjerili upravljanje novom menadžmentu, te za razvoj kompanije osigurali oko 450 milijuna kuna.

Jadran d.d. upravlja s deset hotela različitih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske. Dodaju li se tome i paviljoni i depandanse nekih od hotela, gostima se nudi više od 1.600 smještajnih jedinica, a u kampovima je na raspolaganju više od 1.100 parcela. 

Komentari (6)
  • Kažu bolje ikad nego nikad...........ali to je samo prividno jer je to već potrošeno u tih 10 godina.....jer su ljudi morali od nečega živjeti........................i morali su se snalaziti na ovaj ili onaj način........a i upitno je što je sa doprinosima za proteklo vijeme ????

    12. 8. 2019,   15:56
  • Moje obvezno mirovinsko je uplatilo bla bla bla miliona kuna....... Mojih kuna koje ja uplacujem da bih ima za stare dane.... Kune onih kojih su cili zivot uplacivali da bi danas imali nesto vise nego za koru kruha, A NEMAJU... Ima li koji pravnik, ekonomista da mi razjasni ovu situaciju di je mirovinsko puno ko brod a nece poveca mirovine za 30%....

    12. 8. 2019,   15:31
  • Bolje je radnicima i da banka bude vlasnik nego nas covik. Zalosno

    12. 8. 2019,   15:27