Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Skidanje uroka' platila 8000 kn: Prijetila joj smrću bližnjih

Ona je preko društvene mreže stupila u kontakt sa ženom koja joj se predstavljala kao osoba koja pomaže drugima u izlječenju raznih bolesti i skidanju uroka

Iznos od 8000 kuna uplatila je žena (50) iz Virovitice prevarantici koja joj je preko društvene mreže poručila da joj može skinuti urok ili će u suprotnom umrijeti netko od njenih bližnjih, no nakon uplate više s tom nepoznatom ženom nije uspjela stupiti u kontakt, pa je prijevaru prijavila policiji.

Virovitičko-podravska policija u utorak je priopćila kako je jučer zaprimila dojavu 50-godišnjakinje da je prevarena od strane nepoznate osobe.

Ona je preko društvene mreže stupila u kontakt sa ženom koja joj se predstavljala kao osoba koja pomaže drugima u izlječenju raznih bolesti i skidanju uroka.

Rekla joj je da je na nju bačen urok koji ona može ukloniti, ili će u suprotnom netko od njezinih bližnjih preminuti.

Nakon što je 50-godišnjakinja pristala na zahtjev prevarantice, ona je od nje zatražila da joj prvo uplati 8000 kuna, što je ista i učinila.

Nakon uplate prevarena više nije mogla stupiti u kontakt s navedenom osobom, pa je policiji podnijela kaznenu prijavu zbog prijevare.

Komentari (2)
  • ja to zovem školovanje, a ne prevara jer je gospođa platila i naučila nešto.

    3. 12. 2019,   15:24
  • I sada bi trebalo žaliti prevarenu gospođu. Umjesto toga neka gospođa shvati da nema ni uroka, ni nagaza, ni prokletstava, niti osoba koje se reklamiraju kao vidovnjaci i čudotvorci. Ima samo prevaranata koji bez imalo stida koriste tuđu naivnost.

    3. 12. 2019,   12:37