Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skočio u jezero, zaplivao i više se nije pojavio: Traži ga i HGSS

None Foto: 5

Na jezeru su članovi obitelji nestalog koji sa zebnjom promatraju napore HGSS-a, vatrogasaca i ronilaca, a prostor na kojemu je nesretni muškarac ušao je jezero ograđen je policijskom trakom

Muškarac iz Pleternice u nedjelju je oko 16.35 sati skočio je akumulacijsko jezero u Zarilcu, nedaleko od Pleternice, zaplivao je na suprotnu stranu i dvadesetak metara od obale je potonuo i više se nije pojavio. Neslužbeno doznajemo da su dvojica muškaraca skočila u jezero i da su pokušao da ga pronađu i spase, ali zbog izuzetno hladne vode morali su izaći iz vode. Potraga za muškarcem je trajala u nedjelju do 21 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zbog noći i hladne vode pripadnici HGSS-a iz Požege i JVP Požega morali su obustaviti traganje do ponedjeljka ujutro. U ponedjeljak nešto prije 13 sati u vodu jezera su zaronili ronioci Jedinice specijalne policije iz Osijeka, njima su se pridružili i ronioci iz Slavonskog Broda. No, zbog kiše i mutne vode potraga je otežana.

- Jezero je u prosjeku duboko oko dva metra, no, puno je prepreka jer su na dnu mrestilišta za ribu. Oprez je maksimalan, kako ne bi došlo do nove nesreće. Vidjeti ćemo što će ronioci odraditi, ne bude li rezultata morati će se spustiti razina vode u jezeru – rekao je Josip Kraker iz HGSS-a Požega.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na jezeru su članovi obitelji nestalog koji sa zebnjom promatraju napore HGSS-a, vatrogasaca i ronilaca, a prostor na kojemu je nesretni muškarac ušao je jezero ograđen je policijskom trakom. Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice je na mjestu nesreće, očekuje se da će upravo ona donijeti odluku u slučaju da ronjenje bude opasno da se razina vode u jezeru spusti.

Na Zarilcu je u nedjelju bilo organizirano natjecanje u spravljanju roštilja u okviru manifestacije Grill Slavonica. Neki od sudionika su rekli da je muškarac i prošle godine za vrijeme natjecanja isto učinio, skočio je u jezero i preplivao na drugu stranu. Kada je izašao iz vode htio je ponovo ući, ali spriječili su ga policajci koji su ga odvezli kući.

Komentari (30)
  • I ovaj put ce ga voziti kuci

    29. 4. 2019,   16:59
  • Mrestilišta za ribu, kažete? Jel' oće ribe da se mreste..?

    29. 4. 2019,   16:55
  • Naći će ga kada za dan dva ispliva kao i svi utopljenici. To je malo i plitko jezero tako da se leš nema gdje izgubiti

    29. 4. 2019,   17:22