Obavijesti

News

Komentari 103

Škole su dobile upute za štrajk: 'Roditelje molim za strpljenje'

Škole su dobile upute za štrajk: 'Roditelje molim za strpljenje'
4

Najvažniji su u ovom trenutku sigurnost djece te prava i interesi učenika i u tom smislu u školama sve treba uskladiti te dostupnost informacija roditeljima i učenicima, rekla je Divjak

VIDEO

Naravno da sam ljuta jer od svakog procesa mirenja čovjek očekuje pozitivan rezultat. To je prioritet, moj osobni prioritet, i očekujem da će se ovo pitanje u kratkom vremenu razriješiti i ja ću se za to boriti dok ima šanse da se u tome uspije, poručila je u srijedu ministrica obrazovanja Blaženka Divjak nakon što Vlada i sindikati nisu postigli dogovor oko povećanja koeficijenta složenosti poslova u sustavu obrazovanja, zbog čega sutra sve škole idu u štrajk. 

Ništa od mirenja, sutra štrajk. Ministrica Divjak: Ljuta sam!
Ništa od mirenja, sutra  štrajk. Ministrica Divjak: Ljuta sam!

Iako je ministar rada Josip Aladrović istaknuo nakon sastanka kako povećanje koeficijenta nije bila tema pregovora pa je Vlada sindikatima ponudila alternativno rješenje povećanja dodatka na rad, ministrica Divjak tvrdi drugačije. 

- Ja mislim da je to bila tema. Otpočetka se razgovaralo i sa mnom i sa premijerom o koeficijentu složenosti poslova - istaknula je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naglasila je kako Ministarstvo poslalo upute školama i državnim upravama vezano za rad tijekom štrajka. 

- Najvažniji su u ovom trenutku sigurnost djece te prava i interesi učenika i u tom smislu u školama sve treba uskladiti te dostupnost informacija roditeljima i učenicima. Molim roditelje i učenike za strpljenje i razumijevanje, da prate informacije i budu u kontaktu sa školama. Ravnatelji su dobili upute i najvažnije je da su vrata škole otvorena i da se organizira nekakav rad za djecu koja su u školi. Ravnatelji organiziraju prihvat djece u školama, naravno da tamo gdje su učitelji u štrajku ne može biti nastave, ali o sigurnosti učenika treba voditi brigu, škole na internetskim stranicama moraju dati detaljne upute - istaknula je. 

Na pitanje kako će se sada postaviti u Vladi po ovom pitanju, Divjak je naglasila kako je Vlada prihvatila obrazovanje kao prioritet te da ovakav ishod pregovora nije finalan.

Učitelji su od sutra u štrajku: Svako dijete mora biti zbrinuto

- Sad još treba uslijediti proces dokazivanja da je obrazovanje stvarno prioritet. Treba uzeti u obzir da je status nastavnika i učitelja dio reforme. Jasno je da ne možemo biti zadovoljni procesom mirenja koji je završio štrajkom i ja se s time neću zadovoljiti, to nije finalna stvar. I sada kada je štrajk treba razgovarati i dogovarati i moja zadaća je da se borim za reformu i za status učitelja, nastavnika i škola. Vjerovala sam da do toga neće doći, no ovaj proces mirenja, u kojem ja nisam direktno sudjelovala, nije završio kompromisnim rješenjem - naglasila je ministrica. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a