Obavijesti

News

Komentari 4

Skoro 180.000 turista stiglo u Hrvatsku za uskršnje blagdane

Skoro 180.000 turista stiglo u Hrvatsku za uskršnje blagdane
1

HTZ u priopćenju ističe da je u odnosu na prošlogodišnje uskršnje blagdane - od 30. ožujka do 2. travnja, ovogodišnji kasniji termin Uskrsa rezultirao s 80 posto više dolazaka i 90 posto više noćenja turista

VIDEO

U Hrvatskoj je tijekom uskršnjih blagdana ostvareno 179.513 dolazaka i 566.687 noćenja turista, podaci su sustava eVisitor, a kako ističu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ), u odnosu na lanjske uskršnje blagdane ostvareno je 80 posto više dolazaka i 90 posto više noćenja turista, zahvaljujući i kasnijem terminu Uskrsa.

Sustav eVisitor sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), a podaci se odnose na razdoblje od petka, 19. travnja do ponedjeljka 22. travnja.

HTZ u priopćenju ističe da je u odnosu na prošlogodišnje uskršnje blagdane - od 30. ožujka do 2. travnja, ovogodišnji kasniji termin Uskrsa rezultirao s 80 posto više dolazaka i 90 posto više noćenja turista. 

Gledano prema tržištima, tijekom uskršnjih blagdana najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke (124.229), Italije (58.205), Austrije (48.975) i Slovenije (33.136).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najveći broj noćenja u vrijeme produženog uskršnjeg vikenda ostvaren je u turističkom klasteru Istra i to 196 tisuća, zatim slijede Kvarner s 99 tisuća noćenja i Dalmacija-Dubrovnik sa 74 tisuće noćenja, navode iz HTZ-a. 

Od gradova je pak tijekom uskršnjih blagdana najveći broj noćenja zabilježio Dubrovnik (53.978), a slijede Poreč (34.155), Rovinj (33.499), Zagreb (27.276) i Split (23.361).

U hotelima je ostvareno 288.810 noćenja što predstavlja 51 posto od ukupnih noćenja, slijede objekti u domaćinstvu sa 115 tisuća noćenja odnosno 20 posto udjela te kampovi s 89 tisuća noćenja, što iznosi 16 posto udjela.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić izjavio je da je ovogodišnji produženi uskršnji vikend koji je kalendarski padao kasnije išao u prilog pojačanom turističkom prometu koji se očekuje do kraja travnja.

"Zbog kvalitetne, sadržajne i raznolike destinacijske ponude koja privlači goste u Hrvatsku, praznika na našim najbližim emitivnim tržištima, ali i zbog prvosvibanjskog tjedna koji nam slijedi očekujemo dodatno zadržavanje gostiju u našoj zemlji i trend rasta turističkog prometa“, rekao je Staničić.

Dodao je kako su uskršnji blagdani potaknuli odlične rezultate u dosadašnjem dijelu travnja, koji u odnosu na isto lanjsko razdoblje bilježi 32 posto rasta u dolascima i noćenjima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Bio je čovjek bez identiteta, a danas je najsretniji na svijetu
'PROCVJETAO' U ZAGREBU

Bio je čovjek bez identiteta, a danas je najsretniji na svijetu

Sajid Kešić, muškarac koji je bio bez identiteta punih 36 godina, procvjetao je nakon što je bolnicu na Rabu zamijenio zagrebačkim Centrom za rehabilitaciju

Kišni čovjek moj je brat: Jedva čekam da ga vidim i zagrlim
PRONAŠAO OBITELJ

Kišni čovjek moj je brat: Jedva čekam da ga vidim i zagrlim

DNK analiza je potvrdila da je Nisvet Kešić brat bezimenog čovjeka iz rapske bolnice kojemu je pravo ime Said. Uz Nisveta Said ima još jednog brata i tri sestre
Prvi put vam otkrivamo istinu: Kako je spašen bezimeni čovjek
DOSJE PERICA

Prvi put vam otkrivamo istinu: Kako je spašen bezimeni čovjek

Novinar 24sata Hajrudin Merdanović u intimnom tekstu otkriva kako se osjećao razotkrivajući priču o Perici Matasu, jedno od najvećih priča u njegovoj karijeri...