Obavijesti

News

Komentari 173

Škoro joj je uzeo dio glasova, Kolinda gubi podršku birača

Škoro joj je uzeo dio glasova, Kolinda gubi podršku birača
1

Bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović bilježi rast od gotovo 3 postotna poena i sada je na 22,3 posto (19,8 posto u lipnju). Nekoliko dana nakon Milanovića, u utrku je ušao i Miroslav Škoro...

VIDEO

Nakon objave rezultata istraživanja CRO Demoskop o rejtingu stranaka i političara, RTL ekskluzivno, u suradnji s Promocijom plus, donosi istraživanje o preferencijama kandidata u utrci za Pantovčak.

Prema istraživanju preferencija kandidata u utrci za Pantovčak, aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović gubi potporu. 
Iako Kolindu Grabar-Kitarović i dalje bira najviše ispitanika, 30 posto, aktualna predsjednica u srpnju bilježi značajan pad potpore. 

Bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović bilježi rast od gotovo 3 postotna poena i sada je na 22,3 posto (19,8 posto u lipnju). Nekoliko dana nakon Milanovića, u utrku je ušao i Miroslav Škoro, kojeg sada bira 17,8 posto ispitanika, odnosno 4 postotna poena više nego u lipnju (13,8 posto u lipnju). 

Među njima su birači desnijih opcija, ali i 30 posto birača Živog zida, te 20-ak posto HDZ-ovaca kojima je Škoro očito bolji kandidat od Grabar-Kitarović. 

Blagi rast vidljiv je i kod bivšeg suca Mislava Kolakušića. Njega na Pantovčaku želi gotovo 14 posto ispitanika (13,1 posto u lipnju).

Ivana Pernara, bivšeg člana Živog zida, od jučer predsjednika novonastale stranke koja nosi njegovo ime, bira nešto manje od 3 posto ispitanika. Katarina Peović iz Radničke fronte je nešto iznad 2 posto, dok Tomislav Panenić, kojeg Most ne želi kandidirati, samostalno ne može prebaciti preko dva posto. Ostalih je 2,4 posto, a neodlučnih 7,2 posto.

​Uz ovako velik broj kandidata, kojih će vjerojatno biti još i više, realnije je da će drugi krug odlučivati o pobjedniku. U srazu sa Zoranom Milanovićem i Miroslavom Škorom, aktualna predsjednica u oba slučaja i pobjeđuje, ali i bilježi pad potpore.  Do pobjede, i to uz identičnu potporu, predsjednicu vodi sraz s Miroslavom Škorom. U drugom krugu s njim Grabar-Kitarović osvaja 53,9 posto glasova (57 posto u lipnju), a Škoro 38,1 posto (35,4 posto u lipnju). No ovdje je više neodlučnih, čak 8 posto.

Predsjednica se još uvijek nije izjasnila oko toga ide li uopće u reizbor, a u slučaju da to ipak ne učini u drugom ćemo krugu birati između Škore i Milanovića. Takav ishod značio bi veliku neizvjesnost, ipak, pobjedu bi odnio Miroslav Škoro.

Glazbenika, bivšeg HDZ-ovca, konzula i doktora ekonomskih znanosti, bira 51,6 posto, dok bi pravnika, bivšeg diplomata, SDP-ova premijera i predsjednika te stranke, zaokružilo 44,4 posto ispitanika.

Neodlučnih je 4 posto, pa bi ovakva politička utakmica bila najneizvjesnija. Škoro uzima 70-ak posto glasova Grabar-Kitarović, ali gotovo četvrtina glas daje Milanoviću, dok su HDZ-ovci uvjerljivo uz Škoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa