Obavijesti

News

Komentari 22

Škoro: 'Nisam bio na utakmici, ali zato je bila moja pjesma!'

Škoro: 'Nisam bio na utakmici, ali zato je bila moja pjesma!'
3

Miro Bulj u svom rodnom kraju navija za prosperitet, dok Božo Petrov današnji nedolazak u Sabor opravdava riječima: 'Treba dati na važnosti osobi koja je bitna za Hrvatsku, kao što je Veselica.'

VIDEO

Mostovci Miro Bulj i Božo Petrov u društvu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore došli su na otkrivanje biste Marku Veselici. Bulj je rekao kako se Veselica borio i izborio za hrvatsku demokraciju, a Miroslav Škoro istaknuo kako je riječ o velikom hrvatskom čovjeku, domoljubu i mučeniku.

Bulj je novinarima izjavio kako su Sinjani ponosni na Marka Veselicu koji se borio i izborio za demokraciju koju danas imamo u Hrvatskoj, ističući kako moramo slijediti njegov trag te da Sinj i Cetinski kraj dobiju razvoj i prosperitet, a obećani projekti konačno se počnu realizirati.

 - Kao Sinjanin iznimno sam ponosan što će biti kamen temeljac hrvatske moderne države i što Marko Veselica ima svoju bistu. Sinj i Cetinska krajina vape za projektima koje vladajući obećaju svaki predizborni ciklus, od prometnica do neriješenih problema navodnjavanja sinjskog polja, do kućanstava koja nemaju vodoopskrbu. Sve što je premijer obećao na splitskoj sjednici ništa od toga nije napravljeno - istaknuo je.

Novinare je zanimalo zašto traži izbore u Sinju, na što je Bulj odgovorio da je u tom gradu specifična situacija jer se ne zna tko je većina, a tko manjina, gradska izvršna vlast apsolutno nema nikakvih projekata za koje bi se on trebao boriti kao saborski zastupnik, zbog čega očekuje da se to riješi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čelnik Mosta Božo Petrov je, upitan zašto nije u Saboru, rekao kako se u svakoj prilici treba dati na važnosti osobi koja je bitna za Hrvatsku, kao što je Marko Veselica.

 Na pitanje hoće li doći do izvanrednih izbora odgovorio je da su se "takvih igrokaza nagledali".

- Koliko se ja mogu sjetiti, ovima iz HNS- a koji danas postavljaju zahtjeve, nisam vidio taj zahtjev kada su ulazili u Vladu. Oni su se bavili državnim tvrtkama, a sada godinu dana pred izbore pokušavaju steći neki politički poen i zato su sve to samo igrokazi. Mi smo onda kada je Plenković razriješio naše ministre govorili da je za sve građane najpoštenije da se raspišu izbori, jer sigurno građani nisu glasovali da HNS i HDZ idu u koaliciju. Očito se Plenković boji ne samo referenduma, nego i izbora i ima razloga zašto - zaključio je Petrov.

Škoro je novinarima izjavio kako je Marko Veselica zaslužio da se na otkrivanju njegove biste u Sinju okupi državni vrh, ističući kako podupire njegov život, lik, djelo i rad.

Upitan je li bio na sinoćnjoj utakmici između hrvatske i mađarske reprezentacije u Splitu odgovorio je kako je bila njegova pjesma.

Naglasio je i kako apsolutno podupire zahtjeve prosvjetara za većom plaćom, jer smatra kako novca u proračunu ima dovoljno, ali ga se treba dobro rasporediti.

(aš)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!