Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Škoro: 'Titovu bistu nisam ja micao, a neću je ni vraćati!'

None Foto: NovaTV/screenshot

U razgovoru s Mislavom Bagom za Dnevnik Nove TV Miroslav Škoro je najavio da će raspisati referendum o ovrhama, osvrnuo se na 'tri kolone u Jasenovcu', štrajk nastavnika...

Pjevač i predsjednički kandidat Miroslav Škoro u razgovoru s Mislavom Bagom prvo se osvrnuo na aktualni štrajk nastavnika. 

- U ekonomiji je tako da morate uzeti Petru da bi dali Pavlu. Problem je u tome što im je prvo rečeno da novca nema, pa onda da ima toliko da bi se dalo svima. Problem je u sustavu koji bih mijenjao u cjelini, a uzor u obrazovanju vidim u Njemačkoj. 

Na pitanje koji će mu biti prvi potez ukoliko postane predsjednik hrvatske, Škoro je rekao da će raspisati referendum o ovrhama. 

Ova vlada, rekao je, izgubila je kredibilitet. 

- Ja bih destabilizirao ovakvu Vladu. Mislim da je poštenije da se preslaguje samo onoliko koliko ide na korist građanina. Ovako su nam ukrali tri godine, rekao je Škoro i naglasio da bi on u ovom slučaju radije izabrao nove izbore nego preslagivanje vlade. 

Predsjednički kandidat Miroslav Å koro doÅ¡ao u Knin na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti TOMISLAV KLAUŠKI Zašto Škoro govori da 'ratovi nisu gotovi'? Zbog kampanje

Ustavne suce bi, rekao je, predlagao u Saboru. Njihovo imenovanje je, kaže, politička trgovina. 

- Sjedio sam osam mjeseci u Saboru i izgubio osam mjeseci svog života s tim kradljivcima vremena, rekao je Škoro pa nastavio da mu je žao što je u Saboru nekad dizao ruku protivno svojem mišljenju. 

'Trebamo slaviti Dan antifašističke borbe' 

Na pitanje o promjeni datuma blagdana i praznika, Škoro poručuje da je to tema za stručnjake. '

- Smatram da trebamo slaviti Dan antifašističke pobjede, nije bitno koji dan. To trebaju dogovoriti povjesničari, kaže Škoro, prenosi Dnevnik.hr

Što se Jasenovca tiče, s obzirom da se oko njegove izjave ovih dana diglo podosta prašine, Miroslav Škoro je rekao da 'samo želi rasvijetliti istinu i otkriti tko su počinitelji tih strašnih zločina.'

- Ja sam kršćanin i znam praštati. Kada saznamo tko su počinitelji zločina, pa pomolit ćemo se za njih. Ne možemo ići u budućnost, a da nismo rasvijetlili tu prošlost. U krajnjoj liniji, to i Europa traži od nas, rekao je. 

NA FRIZURU KOD RENATE Šiša Kolindu, Škoru i suprugu: Vrijeđala Kim zbog srpske krvi

Na pitanje o neriješenim granicama sa susjednim državama, Miroslav Škoro kaže da je najpametnije dogovoriti se sa susjedima. '

- Citirat ću s predsjednika Tuđmana: 'Ja bih pregovarao i s crnim vragom ako je u interesu građana'', izjavio je. Kazao je da Hrvatska od Srbije i Bosne i Hercegovine treba tražiti ratnu odštetu.

Na Pantovčak bi stavio bistu Blage Zadre

Miroslav Škoro se osvrnuo i na Titovu bistu koju je s Pantovčaka maknula aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

- Ja ju nisam tamo ni stavljao ni micao, a neću ju sigurno ni vraćati. Vidjet ću ima li tamo bista Blage Zadre, pa ću ju tamo postaviti.

- Za razliku od nekih kandidata, ne ulazim u ovo zbog plaće i slično. Svoju kampanju financiram sam, odgovorio je zaključno na pitanje ima li dugovanja prema eventualnim financijerima svoje kampanje. 

Komentari (142)
  • Prvi koji je Mislavu Bagi spremno rekao daj mi minutu bez prekidanja,dugo nisam cuo na javnom izlaganju predsjednika tako nesto ( Neka si ga spalio).Ostalo sve na mjestu 👏👏👏✌

    21. 11. 2019,   20:25
  • škoru za predsjednika.. moj glas ima.. pazi sad minusa kad se parizer bojna hdz pokrene..

    21. 11. 2019,   20:28
  • Ma ovaj Škoro se kuzi u sve,treba bi bit premijer,predsjednik,ministar...ma ne ne zasluzujemo mi takvog vođu.

    21. 11. 2019,   20:58