Obavijesti

News

Komentari 73

'Škoro više ne može nastupati bez politike, zato ga ne želimo'

'Škoro više ne može nastupati bez politike, zato ga ne želimo'
2

Riječ je o otkazivanju Škorinog koncerta koji se trebao održati 29. rujna, na Dan Grada Donjeg Miholjca, a Aladić objašnjava da su ga otkazali jer je Škoro, a ne Grad Donji Miholjac, promijenio okolnosti ugovorenog koncerta

VIDEO

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić (nezavisni) u ponedjeljak je opovrgnuo da je pod utjecajem HDZ-a otkazao koncert Miroslava Škore, poručivši da je na tu odluku utjecao sam Škoro "promjenom okolnosti koje nisu ugovarane" tj. najavom kandidiranja na predsjedničkim izborima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:44

"Na moju odluku (usuglašenu s mojim suradnicima) utjecali ste samo Vi, g. Škoro, promjenom okolnosti koje nisu ugovarane. Žao mi je što kao poduzetnik i znalac područja autorskih prava niste sami svima nama gradonačelnicima koji smo prije Vašeg jednostranog čina odluke o kandidiranju na predsjedničkim izborima ugovarali Vaše glazbene nastupe poslali dopis s molbom za sporazumni raskid ugovora, kojeg više ne možete ispuniti u duhu ugovaranih okolnosti”, poručio je Aladić u podužem otvorenom pismu "glazbenom i političkom stožeru Miroslava Škore”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Kava sa Škorom nije glas za njega. Mi se znamo 20 godina'
'Kava sa Škorom nije glas za njega. Mi se znamo 20 godina'

Škoro sad može isporučiti samo glazbu s politikom

Riječ je o otkazivanju Škorinog koncerta koji se trebao održati 29. rujna, na Dan Grada Donjeg Miholjca, a Aladić objašnjava da su ga otkazali jer je Škoro, a ne Grad Donji Miholjac, promijenio okolnosti ugovorenog koncerta.

"Legitimnom građanskom odlukom da učini samoinicijativni politički istup u smjeru namjere kandidiranja na predsjedničkim izborima, Škoro je samoga sebe onemogućio da nastupi politički neutralno i općeprihvaćeno kao glazbenik na proslavi Dana Grada”, kaže Aladić.

Knin: Nacionalni susret nezavisnih gradonačelnika i načelnika

Poslovno gledano, iz Donjeg Miholjca su naručili proizvod koji im Škoro više ne može isporučiti, već im je za taj isti novac namjeravao isporučiti neki drugi proizvod. "Naručili smo glazbu bez konotacija natjecateljske politike, a on to sada ne može isporučiti ni da hoće, nego samo glazbu s politikom”, naglašava Aladić.

Gradonačelnik odbacuje i tezu ”Škorinog političkog tima” da je tom odlukom Škori ograničio ustavno pravo na rad, poručujući im kako time Škoru čuva od "neugodnosti da sutra zajedno završimo pred sudom (ili barem Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa) zbog pogodovanja u prikrivenoj kampanji, potpuno jednako nedopuštenoj kao i u slučaju prikrivenih reklama”.

To potvrđuje svojom reakcijom i Škorina ugovorna strana - mi smo otkazivanje koncerta dostavili glazbenom timu Miroslava Škore, a ni sat vremena nakon slanja obavijesti o otkazivanju koncerta u javnost izlazi politički tim Miroslava Škore i komentira naše otkazivanje koncerta političkim argumentima i podmetanjima, navodi Aladić.

Glatko su izgubili: Plenković i Škoro zajedno u istom stožeru
Glatko su izgubili: Plenković i Škoro zajedno u istom stožeru

HDZ je na odluku imao nulti postotak utjecaja

U pismu se referira i na ocjenu Škorinih političkih suradnika, koji su ga zbog odluke o otkazivanju koncerta nazvali "HDZ-ovim poslušnikom” te podsjeća da je sa svojom nezavisnom listom na prošlim izborima pobijedio i HDZ i SDP i sve druge političke stranke, te da ih namjerava ponovno pobijediti i osvojiti drugi mandat.

Sve ostale stranke u Donjem Miholjcu, pa tako i HDZ, vjerojatno razmišljaju kako pobijediti mene. To je njihovo pravo koje ću im ja nastojati onemogućiti svojim političkim programom. Eto, točno toliki je na ovu moju odluku utjecaj HDZ-a - nulti postotak utjecaja, poručuje Aladić. (kt)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1