Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skripala i njegovu kćer (33) su otrovali na kućnom pragu?

Foto:

Zbog tog slučaja zaoštrili su se odnosi između Velike Britanije i Rusije. Velika Britanija je Rusiju optužila da je otrovala špijuna i njegovu kćer. Rusi tvrde da je to laž i da s tim nemaju nikakve veze

Britanska policija vjeruje da su bivši ruski špijun Sergej Skripal (66) i njegova kći Julija (33) prvi put u kontakt s otrovom došli na vlastitom kućnom pragu.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg delivers a keynote speech at the "Folk och Forsvar" security conference in Salen, Sweden IZGON DIPLOMATA Odgovor na trovanje Skripala: NATO protjeruje sedmero Rusa

Podsjetimo, njih su početkom mjeseca pronašli u nesvijesti u blizini shopping centra u Salisburyju. I dalje se nalaze u bolnici u teškom stanju, a otrovani su nervnim agensom. Zbog tog slučaja zaoštrili su se odnosi između Velike Britanije i Rusije. Velika Britanija je Rusiju optužila da je otrovala špijuna i njegovu kćer.

A police car is parked next to crime scene tape, as a tent covers a park bench on which former Russian inteligence officer Sergei Skripal, and a woman were found unconscious after they had been exposed to an unknown substance, in Salisbury OŠTRA PORUKA IZ RUSIJE: 'London treba dokazati da smo otrovali Skripala ili se ispričati'

Rusija tvrdi da je to laž. Britanci su protjerali nekoliko ruskih diplomata. S Britanijom su se solidarizirale i druge europske zemlje među kojima je i Hrvatska koja je odlučila protjerati jednog ruskog diplomata.

STIŽU OSUDE Britanski ministar o trovanju špijuna Skripala: To je gnjusno

Skripal je u Rusiji bio osuđen da je odavao ruske tajne i svoje kolege te je završio u zatvoru. Kasnije je razmijenjen i došao je u Britaniju, piše Mirror. 

Komentari (55)
  • Ako netko malo mozga ima onda bi ovdje mogao odmah skužiti da tu nešto ne štima! Pa rusi znaju službeno gdje stanuje i da je dvostruki agent , znači mogli su ga ubiti u svako doba i to sa sasvim "normalnim" sredstvima, ali NE ovdje mora se upotrijebiti BOJNI OTROV , kako bi se imao izgovor protiv rusa. Sjetimo se samo Sadama Huseina , kojeg su napali zato što je imao kemijsko oružje, koje nitko do dan danas nije vidio niti našao... DemoNkracija

    28. 3. 2018,   23:16
  • "Britanska policija vjeruje..." - Mislio sam da je posao policije da istražuje i predoči dokaze koji će potvrditi sumnju ALI policajci su se pretvorili u "vjernike"??? Hmmm... što li će sada vjernici? Valjda neće početi istraživati to u što vjeruju i tražiti dokaze??? Ljudi moji došla neka naopaka vremena!!!!

    28. 3. 2018,   23:04
  • Budimo realni kad Britanci kažu da samo Rusi imaju taj otrov to je čista laž ,svi dobro znaju da ga ima i CIA i MI6 od 1991godine.

    28. 3. 2018,   23:15