Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skriva se u BiH: Splićanka ne želi vratiti sina njegovom ocu

Splićanka Nina Kuluz sa svojim trogodišnjim sinom Cesareom pobjegla je u travnju 2011.pred ocem djeteta Talijanom iz Torina u Hrvatsku. Odnedavno se skriva i u BiH

Splićanka Nina Kuluz sa svojim trogodišnjim sinom Cesareom pobjegla je u travnju 2011. godine pred ocem djeteta, Talijanom Alessandrom Avenatijem iz Torina u Hrvatsku. Odnedavno se skriva i u BiH, kako je objavila Slobodna Dalmacija

Presudu da se dijete vrati ocu lani u srpnju donio je Općinski sud u Splitu, a u postupku je utvrđeno da je majka otela sina iz zajedničkog doma nakon prekida veze s Avenatijem. Naloženo joj je da dječaka osobno odvede u Italiju, na što se Nina oglušila. 

Sud u Torinu presudio u korist oca

Nedavno je i sud u Torinu donio pravomoćnu odluku da se dijete vrati tamo, sin dodijeli ocu, a majka bi ga mogla viđati svaki drugi tjedan.

- Nina je trenutačno u Bosni čeka dokumente za Srbiju ili Crnu Goru, vjerojatnije za Srbiju jer tamo, valjda, ima nekog tko bi je zaštitio. Čeka dokumente, a navodno bi se zvala Dragana Nikolić. Cesare bi dobio ime Ivan Dragan Nikolić – rekao je Avenati u telefonskom razgovoru za Slobodnu.

Otac mališana: Ne želim da Nina završi u zatvoru

Otac apelira da se ne pomaže Nini u bijegu, te da je voljan bivšoj curi naći posao i stan u Italiji kako bi bila blizu djeteta.

- Ne želim odvojiti majku od sina, a zamislite da ih pronađu, recimo, u Beogradu - meni dovedu Cesarea, a da Nina ode na tri godine u zatvor. Ja to ne želim. Ona može doći živjeti u Italiju – dodao je otac mališana.

Komentari (58)
  • Opet clanak sa manjkom informacija.Zbog cega je sud ocu dodijelio skrbnistvo?Sto se desilo?Ovko sture informacije nisu clanak.

    6. 9. 2012,   10:51
  • tko zna čime so ona tamo bavila kada je sud dodjelio skrbništvo ocu.. a i način bježanja mi zvući malo mafijaški..

    6. 9. 2012,   10:41
  • U ovoj priči nešto jako smrdi.

    6. 9. 2012,   12:06