Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skrivala se u igri pa upala u okno dizala duboko 6 metara

None Foto: Željko Lukunić/PIXSELL 3

Igrali smo se ‘lopova i pandura’ i trčali smo kroz gradilište. Ne bih stigla pobjeći, pa sam se htjela sakriti. Bio je mrak i mislila sam da ulazim u sobu te sam samo propala...

Igrali smo se ‘lopova i pandura’ i trčali smo kroz gradilište. Ne bih stigla pobjeći, pa sam se htjela sakriti. Bio je mrak i mislila sam da ulazim u sobu te sam samo propala.

Počela je tako priču Zagrepčanka Tonka Brletić (13) koja je u četvrtak uvečer pala u neograđeno okno dizala u kvartu Buzin. Imala je puno sreće jer je prošla tek s nekoliko masnica i ogrebotina. U padu je izbjegla metalne grede i upala je u vodu duboku 20 centimetara.

- Kad sam pala, mislila sam da je voda puno dublja. U nju je upao i mobitel te je završio metar dalje. Bilo me je strah - prepričava Tonka. Njezin krik čuli su svi prijatelji, koji su odmah dotrčali u pomoć. Okno je bilo duboko oko šest metara i nisu mogli do nje. Odmah su pozvali obitelji, koje su nazvale vatrogasce. Na teren je izašlo njih devet u dva kamiona.

- Kad sam sišao, pitao sam je li ozlijeđena. Tresla se i bila je u šoku, no sve je bilo u redu. Imala je sreće što je pala na bok te izbjegla daske i konzerve koje su plutale oko nje - kaže voditelj vatrogasne grupe Zvonko Čunović.

Dodao je da su tek vatrogasci zatvorili ulaze u dva pronađena okna kako slučajno i netko drugi ne bi upao. Tonku su pregledali liječnici u Klinici za dječje bolesti i utvrdili da je dobro. Roditelji su zahvalni svima što su pomogli njihovoj kćeri.

Komentari (58)
  • Lopova i pandura, haha a usput je bilo i žvaljenja. To smo i mi činili kao klinci.

    26. 6. 2016,   21:37
  • razočarana sam da 13godišnji klinci ipak ne znaju prvo pozvati vatrogasce/policiju, a tek onda obitelj....a ovi su prvo zvali doma, pa tek onda pomoć !!?? da je curica bilo teško ozlijeđena, nesposobnost njezinih prijatelja mogla ju je koštati života.

    26. 6. 2016,   22:26
  • a kazu da su danasnja djeca samo na kompjuteru

    26. 6. 2016,   22:21